Győzelemmel kívánt új esztendőt Iverson

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 1. 11:58
Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte, legutóbbi tíz találkozóján pedig csak kétszer szenvedett vereséget az Allen Iversonnal felálló Detroit Pistons az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), amely legutóbb a New Yersey Nets ellen aratott magabiztos sikert. Tovább menetel Dwight Howarddal az Orlando,a center ezúttal 15 ponttal és 14 lepattanóval vette ki a részét a Chicago Bulls lemészárlásából.


Sokan az év igazolásának tartották Allen Iverson Detroitba költözését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), ugyanakkor a Pistons a denveri szerzemény érkezése után hullámvölgybe került.

 

Az alapszakaszban rendre az első helyért harcoló együttes a középmezőnyben találta magát meglepő vereségek hatására. A szekér december második felében indult meg, amikor új vezérével megtalálta a közös hangnemet az együttes, a szerdai New Yersey Nets felett aratott siker már sorozatban az ötödik Pistons-diadal volt.

 

Iverson rosszul kezdett, de az utolsó két negyedben csak eljutott 19 pontig az egyébként kitűnően védekező Detroitban. A másik oldalon az újonc Brook Lopez vastag dupla-duplája (23 pont, 12 lepattanó) keltett feltűnést.

 

Chicagóban ütötte ki a Bullst az Orlando Magic, amely már 25-7-es győzelmi mutatóval rendelkezik, a fiatal center Dwight Howard ezúttal is kitett magáért. A Houston Rockets otthoni, a Denver Nuggets idegenbeli sikerrel búcsúztatta az óévet. Ritka győzelmet aratott a Nyugati főcsoport sereghajtója az Oklahoma City Thunder a Golden State Warriors ellen, vendégként győzött a Philapelphia 76ers. 

 

KOSÁRLABDA, NBA, EREDMÉNYEK:
Chicago Bulls Orlando Magic 94-113
Detroit Pistons New Jersey Nets 83-75
Houston Rockets Milwaukee Bucks 85-81
Toronto Raptors Denver Nuggets 107-114
Oklahoma City Thunder Golden State Warriors 107-100
Los Angeles Clippers Philadelphia 76ers 92-100