A ligautolsó megszelídítette a Bikákat

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 11. 06:43
Hazai pályán szenvedett vereséget a szebb napokat is megélt Chicago Bulls együttese a ligautolsó Oklahoma City Thundertől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 72. játéknapján, szombaton. A Bikák a hosszabbításban maradtak alul a Kevin Durant vezette vendégekkel szemben. A Golden State Warriors egymás után ötödik vereségét szenvedte el, ezúttal a Portland vendégeként maradtak alul. A Minnesota hatalmas csatában végül mindössze két ponttal volt jobb a Milwaukee-nál.


A szelek városában csak a hosszabbításban került sor a döntésre a kilencvenes évek sikercsapata, a Bulls és az oly sokszor költöztett és Seattle SuperSonics jogutódjaként szereplő Oklahoma csatáján. Az utolsó pillanatokban 94-94 maradt az állás, mivel az egyébként fenomenálisan játszó és 28 pontot szóró oklahomai Kevin Durant hibázott.

A hosszabbítás azonban nem sok jóval kecsegtett a piros-fehérek számára, és végül a Thunder 15-4-re besöpörte a ráadás perceit, megnyerve az összecsapást.

A Minnesota Timberwolves utolsó negyedbeli remeklésének, és persze az ekkor tíz pontot és tizenegy lepattanót gyűjtő Randy Foye-nak is köszönhetően verte minimálisan, két egységgel a Milwaukee Buckst. Michael Redd ugyan 32 pontot dobott a vendégektől, ám az utolsó tíz másodpercben rontott, elszalasztva ezzel az esélyt a hosszabbításra és akár a győzelemre is.

A Utah, a Houston és a Portland is hazai pályán diadalmaskodott magabiztosan, igaz, utóbbi együttes picit megszenvedett az egymás után ötödik vereségét elszenvedő Golden State ellen. A Jazz sorozatban nyolcadszorra tudta felülmúlni a Detroit Pistonst, amelynek soraiban ezúttal is ott volt a parketten Allen Iverson. A vendégek immáron 2005 óta nyeretlenek a Utah ellen.

 

NBA, 72. JÁTÉKNAP:
Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 98-109 – h.u.
Minnesota Timberwolves – Millwaukee Bucks 106-104
Utah Jazz – Detroit Pistons 99-82
Houston Rockets – New York Knicks 96-76
Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 113-110
Washington Wizards – Charlotte Bobcats 89-92