Bruyneel: Armstrong bármire képes lehet

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:22
Csapatfőnöke, Johan Bruyneel szerdán úgy nyilatkozott, továbbra is kérdéses Lance Armstrong szereplése a világ első számú kerékpárversenyén, a Tour de France-on. A szakember elmondta, fizikálisan képesnek tartja versenyzőjét a végső sikerre. Az amerikai, visszatérésének bejelentésekor még egyértelműen kijelentette, a nyolcadik sikerére hajt Franciaországban, ám azóta jelezte, részt vesz élete első Giro d'Italiáján, azóta fedi homály indulását a rangos viadalon.


Továbbra sem oszlik a köd Lance Armstrong 2009-es Tour de France szereplése körül. Szerdán nyilatkozott a körverseny hétszeres győztesének régi-új trénere, Johan Bruyneel, ugyanakkor nem tudta megerősíteni versenyzője indulását.

 

„Jelenleg bármi történhet, meg kell vizsgálnunk, hogy fizikálisan képes lehet-e két körverseny leküzdésére, én úgy vélem, hogy igen” – állítja a szakember, aki irányította Armstrongot 1999-2005 közötti egyeduralma során.

 

„Ma október 22-ét írunk és biztosíthatok mindenkit, (Lance) jobb formában van, mint volt 2003, vagy 2004 őszén, mivel a Tour után általában igen hosszú pihenőt tart” – folytatta Bruyneel, aki bombaerős csapattal, az Asztanával készülhet a 96. kiírásra.

 

„Mivel ugyanott tart, mint az eddigi években, így ismét nincs más feladata, mint megtalálni azt a parányi pluszt, amely korábbi sikereinek eléréséhez is segítette” – zárta mondandóját a belga.

 

A 2009-es útvonal leleplezésén természetesen számos újságírói kérdés utalt Armstrong jövőjére, ám a körverseny igazgatója közömbösen nyilatkozott. „Az ő feladata, hogy eldöntse, részt kiván venni a viadalon vagy nem. Visszatérése sem pozitív sem negatív változásokat nem hozna számunkra, hiszen a Tour de France számára Lance is csak egy a többi versenyző közül.”

 

A legendás kerekes újboli szereplését Franciaországban a szurkolókkal és a szervezőkkel ápolt feszült kapcsolata is nehezíti. Ráadásul a szerdán nyilvánosságra hozott jövő évi útvonalába az utolsó előtti szakaszra beiktatott Mont Ventoux emelkedője is inkább a fiatalabb riválisok számára lehet kedvező, mint Armstrongnak.  Az amerikai azonban ennél lényegesen nehezebb helyzetből is kivágta már magát.