Progym: papírforma-siker a Volán ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 20:15
Nagy csatára késztette, ám 4-1-re kikapott az Alba Volán farmcsapata a Progym otthonában. A gyergyószentmiklósiak eddig nem mutattak valami meggyőző formát a jégkorong MOL Ligában, s egy ideig úgy tűnt, a kék-fehér fiatalok meglepetést okozhatnak, de a záró harmadban beindultak a hazaiak, akik magabiztosan győztek.


 

 

 

JÉGKORONG, MOL LIGA:
PROGYM – ALBA VOLÁN 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Gyergyószentmiklós, 400 néző. Vezette: Lascăr Valentin, Galusnyák Levente (Máthé István Péter Vilmos)
PROGYM: Hricina (kapus) – Katrych, Nagy L., Bálint L., Székely, Borsos, Hopkovic, Daradics, Kyrychenko, Sára, Farkas, Basilidesz, Bilibók, Kozma, Koniar, Franc, Mataleriu, Nagy Cs. Edző: Dusan Kapusta
ALBA VOLÁN: Bálizs (kapus) – Meretei, Balogh, Ozsváth, Bedő, Hajós, Fekti, Somos, Rajz, Farkas, Tóth A., Bíró, Barabás, Dósa, Maklári, Vörös, Szűcs, Feil, Németh. Edző: Kóger István
Kiállítások: 12 ill. 30 perc



Azért az sokat elmond egy mérkőzésről, hogy a hazaiak 12, a vendégek 30 percet ülnek a büntetőpadon, bár gyorsan hozzá kell tennünk: ebből Fekti Bálint és Rajz Attila 10-10 percet kapott sportszerűtlen magatartásért…

A rengeteg kiállítás egyébként az EBEL-ben szereplő nagyoknál is gondot okoz, úgy tűnik, már a „kicsiknél” is ki kell találni valamit ennek visszaszorítására.

Ami a mérkőzést illeti, a gyergyóiak hiába sokkal rutinosabbak, mint Kóger István fiai, ebből az első két harmadban alig láthattak valamit a nézők. Az első harmad közepén aztán az egyébként többet támadó Progym Katrych góljával megszerezte a vezetést, s ezzel a soványka előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után Kyrychenko – aki az első találatnál gólpasszt adott – most már nem elégedett meg az átadással, ő maga fejezte be az akciót, megduplázva ezzel a gyergyói előnyt, de az Alba Volán még így is nagyszerűen tartotta magát. Színt vitt a játékrészbe, hogy előbb Fektit, majd két perc múlva a rutinos Rajz Attilát is 10 perccel sújtották, de a Progym ezt sem tudta kihasználni.

Felcsillant a remény az utolsó húsz percben a fehérvári pontszerzésre, Maklári Erik lőtte Tóth Adrián átadását a kapuba mindjárt a harmad elején, de két perc sem telt el, jött a válasz, a gólszerző ezúttal is Kyrychenko volt. 50 másodperc múlva Robert Franc már a negyediket ütötte, így végképp eldőlt a győztes kiléte.