Harc a vb-kiesés ellen – nyert az USA!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 15. 20:24
Három vereséget követően magabiztos győzelmet aratott az Egyesült Államok jégkorong válogatottja a Németországban zajló A-csoportos világbajnokságon. Az alsóházban a kiesés ellen küzdő amerikaiak talpra állásának első (?) szenvedő alanya a kazah válogatott volt.



Nem sokan gondolták volna, hogy három mérkőzést követően az A-csoportból való kiesés réme fogja fenyegetni az amerikai válogatottat. Pedig akármennyire is meglepő és idegen - nemcsak a csapatnak, hanem a jégkorong szerelmeseinek is -, pontosan ez a helyzet.

A kétszeres világbajnok az alsóházba kényszerült első három mérkőzésén elszenvedett vereségeinek köszönhetően, ahol a helyzetük már könnyebbnek ígérkezik, hiszen ellenfeleik papíron jóval gyengébbek náluk.

Megerősítvén ezt a vélekedést, az első mérkőzésükön a kazah válogatott felett arattak meggyőző, 10-0-s sikert. A találkozó legeredményesebb játékosa a New York Rangers hátvédje, Matt Gilroy volt a maga három góljával.

Szintén szombaton játszották az Olaszország-Franciaország mérkőzést, amely a gallok győzelmével ért véget. Ez a találkozó már gólszegényebb volt: a végeredmény 2-1 a franciáknak.

A kiesés szempontjából roppant fontos mérkőzésen, a franciák a negyedik percben szerezték meg a vezetést, amit egészen a harmadik felvonásig tartani is tudtak. Sőt, meg is dupláztak, így az olaszok szépítőgólja már nem volt elég a pontmentéshez.

Folytatás este, az Oroszország – Németország és a Svájc – Csehország mérkőzésekkel!

 

Jégkorong Világbajnokság, Németország
Egyesült Államok – Kazahsztán 10–0 (4–0, 5–0, 1–0)

Olaszország – Franciaország 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)