Egy klasszissal jobb volt a Csíkszereda

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 20:34
Négygólos vereséget szenvedett pénteken este a férfi jégkorong MOL-ligában a Miskolci Jegesmedvék gárdája. A borsodiak a listavezető HC Csíkszereda ellen már az első húsz perc után komoly hátrányba kerültek, és nem tudtak felállni a padlóról.


JÉGKORONG MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
MISKOLCI JEGESMEDVÉK – HC CSIKSZEREDA 2-6 (0-4, 1-2, 1-0)
Miskolc, 300 néző. Vezette: Kincses (Mayer, Juhász)
MJJSE: Duschek – Budai, Cop, Popovics (1), Túróczy, Egri, Radványi, Rusznyák, Gőz, Szabó D. I., Láda, Kis, Strengell, Korpos, Urbán, Kállai, Nyberg, Sike (1),
Dányi, Rausch, Pál (k). Edző: Mayer Péter.
HC CSÍKSZEREDA: Fedor – Molnár, Solti, Szabó, Goga, Zabludovskyi (2), Antal, Saluga (2), Lőricncz, Mihály, Péter L., Pupak, Mihály (1), Páll, Bálint, Harabin, Szögyör, Flinta, Bíró, Suur (1), Petres, Fülöp (k). Edző: Ozimak Marcell.

 

Hamar nyomatékosították a vendég erdélyiek, hogy egyértelműen a győzelemért korcsolyáztak ki a miskolci jégre. Mihály Árpád már az első percben megrezegtette a borsodi hálót, majd néhány perc szünet után újabb szeredai találatok következtek. Még az első szünet előtt Saluga és Zabludovsky is kétszer iratkozott fel a góllövőlistára, ekkor a két csapat között meglátszott a jókora tudáskülönbség.

 

A Jegesmedvék becsületére legyen mondva, hogy a mérkőzés középső és záró részében igyekeztek felnőni a feladathoz, és „szebbé tenni” a vereséget. Popovics Patrik nevéhez fűződött a házigazdák szépítő gólja, de erre még kétszer is válaszolt a HC Csíkszereda. Jókora előnye birtokában visszavettek a vendégek, az utolsó húsz percet így meg tudta nyerni a Miskolc, Sike góljával.

 

Összességében az erőviszonyoknak megfelelően alakult az összecsapás, az MJJSE erejéhez mérten igyekezett megnehezíteni a jóval nagyobb tudású ellenfele dolgát, de a győzelemre nem volt esélye ezen az estén.

 

ALAPSZAKASZ, TOVÁBBI EREDMÉNYEK A PÉNTEKI JÁTÉKNAPRÓL
Gyergyószentmiklós - Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 3-6 (1-4, 1-2, 1-0)
SC Csíkszereda - Újpest 9-6 (3-2, 2-3, 4-1)
Alba Volán II-Steaua Bucuresti 1-9 (1-2, 0-5, 0-2)
Ferencváros-Budapest Stars 3-2 (0-0, 0-2, 3-0)