Drukkergyilkos siker a hokivébén!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 21. 18:43
Izzadtságszagú és idegőrlő összecsapáson a magyar jégkorong-válogatott 2-0-s győzelmet aratott Nagy-Britannia legjobbjai ellen a szlovéniai Divízió I-es vébén. A találkozó hőse a harmincöt (!) védést bemutató Hetényi Zoltán volt, akinek jóvoltából megtartottuk makulátlan mérlegünket, megint nem kaptunk gólt és egy lépésre kerültünk a hőn áhított A-csoporttól. A gólokat Fekete Dániel és Palkovics Krisztián szerezte, szegény Tokaji Viktornak azonban kificamodott a válla. Ha este Szlovénia kikap Koreától, már szerdán feljutunk.


DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, B-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - NAGY-BRITANNIA 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Gólszerző: Fekete (31.), Palkovics (46.)
Kiállítások: 8, ill. 17+20 perc.

Tudtuk hogy nehéz lesz, de erre talán mi sem számítottunk. Nagy-Britannia legjobbjai bizony sok fejtörést okoztak Ted Sator fiainak a világbajnokság negyedik összecsapásán. A mieink százszázalékos mérleggel vághattak neki a létfontosságú ütközetnek - amelyet több lerágott köröm fémjelzett.
Merthogy izgalmak akadtak bőven, egy pillanatra sem dőlhetett hátra a magyar szurkoló, mert buszozás ide, hosszabbítás oda, a britek nem akartak elfáradni. No, emellé még hokizni is tudnak, egyszóval a kellemetlen, agresszív játékuk ellen sokáig nem találtuk a megoldást.
Végy egy jó kapust! - szól a jégkorong legalapvetőbb mondása, nem véletlenül. Hetényi Zoltán harmincöt lövést kapott, s ezek mindegyikét hárította. Ezzel összesen százötven perce nem kapott dugót, s látván teljesítményét, csak a legnagyobb elismeréssel szólhatunk róla.
S hogy mennyire nehéz volt ez a meccs: a találkozó legjobbjának is a magyar portást választották, holott Fekete Dániel és Palkovics Krisztián nagy nehezen megnyerte a mérkőzést a számunkra.
Minden jó, ha jó a vége, behúztuk ezt is, így feldobottan készülhetünk a szlovének elleni, pénteken 20 órakor kezdődő csoportdöntőre. Csak szegény Tokaji Viktor szomorkodhat, aki a második harmad közepén megsérült, kificamodott a válla, így szereplése erősen kérdéses.
Ugyanakkor, ha Dél-Korea este legyőzi a házigazdákat, akkor már szerdán visszajuthatunk a legjobbak közé az A-csoportba. Ámen.
A szlovénokkal játszunk az A-csoportért
A magyar nemzeti együttes után a házigazda szlovén jégkorong-válogatott is megnyerte aktuális mérkőzését a Divízió I-es világbajnokság 4. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy az A-csoportba való feljutásról a pénteken, 20 órától sorra kerülő magyar-szlovén rangadó dönt.

A házigazda egy remek, egy gyengébb és egy jó harmadot követően, 8-3-ra söpörte le Dél-Korea együttesét szerda este a torna 4. fordulójában. Jan Mursak két gólt ütött, Mitja Sivic pedig még emberhátrányból is képes volt a ketrecbe találni.

A házigazda sikeréhez pillanatnyi kétség sem férhetett, hiszen 3-0-ra és 8-2-re is vezettek már a meccsen. Győzelmük azt jelenti, hogy a százszázalékos magyarok mögött, 11 ponttal második Szlovénia éppen ellenünk vívhat élet-halál harcot az A-csoportba való felkerülésért.
A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 4 4 0 12 pont
18 20-2
2. Szlovénia 4 4 (1 h.u.) 0 11 16 25-9
3. Nagy-Britannia 4 2 1 (1 h.u.) 7 1 9-8
4. Lengyelország 4 2 2 6 2 13-11
5. Dél-Korea 4 0 4 0 -11 8-19
6. Horvátország 4 0 4 0 -26 2-28
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: 
3. harmad:
60. Vége a meccsnek!!!!!!!!!!!! Megint nem kaptunk gólt sem!Hetényi Zoli, köszönjük!  2-0!
60. Taitet húzta vissza Ennaffati - brit büntető! Megfogta Hetényiiiiiii!!!!!
58. Chambers szúrta combon Horváth Andrást, a magyar fiú a jégen fekszik. Ilyet! A vétkest kizárták (5+20 perces büntetés), helyette Myers üli le az ötperces büntetést. Magyar emberelőny!
57. Vas Márton vezette teljesen egyedül a korongot a kapura, de védett Murphy. Ájjjj!
56. Hetényi hónaljjal védett!
Még öt perc.
Visszjöttek a fiúk.
Páros kiállítás kakaskodásért: Hewitt és Sofron ül.
52. Dowd hatalmas kapuvasat lőtt, majd Hetényi spárgában védett óriásit! Nem igaz, figyeljünk már! 
51. Hetényiiiiii! Sokadjára hárít a magyar kapus, ő az egyik légjobb játékosunk. Nem alhatunk el, mert jönnek a britek rendületlenül.
46. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!! Palkovics!!!!!! Ez aaaaaaaz! Igazi „palkós” találat: a csatár a harmadvonaltól, jobbról vezette keresztbe a korongot. Először elütött felette, másodjára azonban a bal alsóba bombázott. Jól van! 2-0!
46. Hetényi a gólvonalról kaparta össze a korongot. Huhh!
Ezt az előnyt elszúrtuk.
Kovács lövését Murphy védte.
41. O'Connornak kell lemennie, mert Palkovicsra csapott egy jó nagyot. Magyar emberelőny!
41. Folytatódik a találkozó! Ezt meg kell nyerni!
2. harmad:
40. Vége a második harmadnak is! A jó hír, hogy Fekete góljával vezetünk, a rossz, hogy Tokajinak kificamodott a válla. Ez egy nagyon nehéz mérkőzés...1-0!
Hivatalos: Tokajinak kificamodott a válla!
Egyenlő számban a csapatok.
Még 1:45-ig nálunk az emberelőny!
34. Húúúú, meleg percek a magyar kapu előtt. Most Kovács és Phillips akaszkodott össze. Phillips le is megy 2 percre.
32. Szilágyit küldték ki 2 percre bottalakasztásért. Brit emberelőny!
Tokajihoz közben mentőt kell hívni...
31. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!! Hála a Jó Istennek, vezetünk! Palkovics adott fonákkal, nagyszerűen Feketéhez, aki közelről, jobbról kotort a kapuba. A korong az egyik védő és Murphy kapus alatt-mellett vánszorgott az ellenfél ketrecébe! Jól van, fiúk! 1-0!
Tokajit kísérik be az öltözőbe: hokisunk a kezét, csuklóját fájlalja.
27. Ennyit az előnyről! Horváth Andrást küldték ki. Palkovics vezette egyedül kapura a pakkot, de a hálóőrbe lőtt. Fene! 
27. Elcserélték magukat a britek, sokan voltak a jégen, ezért kettő perc büntetés! Chambers ül le. Magyar emberelőny!!!!! 
26. Nagy Gergő bikázott kapura, a kapus biztosan fogta.
24. Phillips lépett ki egyedül, de a fonákkísérletét Hetényi fogta. Figyeljünk!
21. Ez az!!! Vas Márton szúrta rá! A kapus először nem tudta, merre, hány méter, de aztán védett.
21. Folytatják!
1. harmad:
20. Vége a harmadnak! Tenyérizzasztó mérkőzés, az biztos, helyzetek itt és ott is akadtak, de gól nincs. Hetényi szerencsére higgadt és magabiztos, Palkovics azonban továbbra sem találja a gólütő botját. Sebaj, majd a második felvonásban. 0-0!
Kiegészültünk...
13. Vas János ugrott ki egyedül, de kihagyta! Az ellentámadásnál viszont Hetényi védett három nagyot! Jajj!
12. Na, Kóger ül le kettő percre, botütésért. Brit emberelőny.
Második lehetőségünket is elrontottuk...
10. Újabb magyar emberelőny! O'Connor volt túl durva.
Ezt a fórt elpackáztuk...
6. Magyar emberelőny: bottal akasztásért Weaver megy ki 2 percre.
Az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, a britek kellemetlen, agresszív hokija egyelőre nem igazán fekszik nekünk.
1. Elkezdődött a mérkőzés! Na, nézzük!
Kissé furának tűnik, de a Nemzetközi Jégkorong-szövetség erre a mérkőzésre szlovén bírói hármast delegált. Hááááááát, ez meg micsoda?!
Megvannak a sorok!
Kapusok: Hetényi, Rajna
1. sor: Horváth A., Tokaji – Vas M., Ladányi, Vas J.
2. sor: Szélig, Hegyi – Kovács Cs., Fekete, Palkovics
3. sor: Svasznek, Ennaffati – Kóger, Nagy G., Peterdi
4. sor: Szirányi, Sille – Sofron, Holéczy, Magosi
Szövetségi kapitány: Ted Sator.
Eddigi eredmények: Magyarország-Dél-Korea 4-2, Magyarország-Lengyelország 6-0, Magyarország-Horvátország 8-0, Nagy-Britannia-Horvátország 4-1, Szlovénia-Lengyelország 3-2, Nagy-Britannia-Dél-Korea 2-1, Szlovénia-Horvátország 10-1, Lengyelország-Dél-Korea 5-2, Szlovénia-Nagy-Britannia 4-3 (hossz. után),
Szerdán játszották: Lengyelország-Horvátország 6-0, Szlovénia-Dél-Korea 8-3.
Jön: CRO-KOR (ápr. 23., 13 óra), GBR-POL (ápr. 23., 16.30), HUN-SLO (ápr. 23., 20 óra)  
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV 19), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon HC), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19)
Csatárok: Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV 19),  Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV 19), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV 19), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars), Sofron István (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV 19), Vas János (Sapa Fehérvár AV 19)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hoki-vb: Megmutattuk az igazi arcunkat!
A magyar jégkorong-válogatott szívet melengető 8-0-s diadallal kápráztatta el a honi szurkolókat a szlovéniai Divízió I-es világbajnokság 3. fordulójában, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti is a csoportját. A horvátok...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar gálaelőadás a hokivébén!
Ami a legfontosabb: harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott a szlovéniai Divízió I-es világbajnokságon! A dél-koreaiak és a lengyelek után kedden délután 8-0-ra elpáholtuk a horvátokat, ráadásul ezúttal...
Tovább a teljes cikkhez »