Bécsben Szuper helyett Hetényi véd majd

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 08:46
Az Alba Volán a Graz99ers elleni hazai vereséget a Vienna Capitals otthonában aratott győzelemmel feledtetné kedden este 19:15 órától az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Ted Sator vezetőedző ismét változtatott a sorok összetételén, s ami meglepő: a finn Alanen az első sorba került.


Rendkívül elégedetlen volt az Alba Volán vezetőedzője a vasárnapi EBEL-meccsen mutatott játékkal, s persze a 3-1-es vereséggel. A fehérváriak bravúrosan kezdték az idei osztrák bajnoki szezont, s a klagenfurti, valamint a büntetőkkel elveszített jesenicei vereséget követően a szurkolók – és a szakvezetés – arra számítottak, hogy majd a Grazot elkapják. Ahogy sikerült az tavaly is, ráadásul idegenben…

 

Ocskay góljával ugyan vezettek is, de aztán olyan hibákat vétettek Horváth Andrásék, amihez nem szokott Fehérvár jégkorongot kedvelő közönsége az idei csapattól, s a Graz végül sima, 3-1-es győzelemmel távozott.

 

Nincs idő a kesergésre, itt az alkalom a bizonyításra, méghozzá a Vienna Capitals otthonában, akikkel közvetlenül a bajnoki rajt előtt már összemérte erejét a Volán. Bécsben 3-2-re győztek Palkovicsék, két nappal később viszont ilyen arányban kikaptak itthon, de persze nem ez a mérvadó a kedd esti összecsapás előtt.

 

Érdekes, hogy Fekete Dániel kiszorult az első sorból, ennek talán az is oka lehet, hogy a Graz ellen még az üres kapuba sem tudta belőni a pakkot, helyettese Alanen lesz, aki Ocskay Gáborral és Palkovics Krisztiánnal rohamozza majd a bécsi kaput.

 

A második sorban Fekete Dániel Nathan Martz-cal és Kovács Csabával alkotja a támadótriót, a harmadikban kap helyet a másik finn, Yli-Junnila, méghozzá Sofron István és Hegyi Ádám társaságában.

 

A negyedik sorban Fodor Szabolcsot, Nagy Gergőt és Benk Andrást láthatják majd a szurkolók, s még egy változás: a kapuban Szuper Levente helyett Hetényi Zoltán kezd.