A Klagenfurt megállította az Alba Volánt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 21:30
Elszenvedte első vereségét az Alba Volán az osztrák jégkorong-bajnokság idei szezonjának 5. fordulójában. A négy győztes mérkőzéssel a háta mögött Klagenfurtban fellépő kék-fehérek 5-1-re kaptak ki az első hazai találkozóját játszó együttestől.


JÉGKORONG EBEL, 5. FORDULÓ:
KLAGENFURT – ALBA VOLÁN 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Klagenfurt, 4800 néző.
KLAGENFURT: Enzenhoffer (kapus) – Swette, Reichel, Tory, Brandner, Shantz, Harand, Brown, Kirisitz, Schneider, Herburger, Craig, Quantschnig, Furey 1, Hager 1, Norris 1, Schellander 2, Schumnig, Geier S., Geier M., Schuller, Hundertpfund. Vezetőedző: Emanuel Viveiros.
ALBA VOLÁN: Szuper, Hetényi (kapusok) – Tokaji, Horváth A., Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Forsyth 1, Alanen, Martz, Kovács Cs., Ondrejcik, Byström, Vaszjunyin, Yli-Junnila, Benk, Sofron, Nagy G., Hegyi. Vezetőedző: Ted Sator.
Kiállítás: 12 perc ill. 20 perc.


Klagenfurtban megálljt parancsoltak a székesfehérváriaknak, pedig szívesen írtunk volna a csapat további szárnyalásáról, ötödik EBEL-győzelméről. Persze, így is szép a kék-fehérek teljesítménye, akik a klagenfurti vereség ellenére sem vallottak szégyent.

 

A mérkőzés nem a Volán tervei szerint alakult, mert már 01.40-nél Paul Schellander megszerezte a vezetést a hazaiaknak, s ezután – ahogy eddig megszokhattuk – sajnos menetrendszerűen jöttek a fehérvári kiállítások.

 

 

Az első húsz percben tíz percet ültek a büntetőpadon a fehérváriak, de a KAC nem tudott élni az előnyös helyzetekkel, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a Volán védekezett ismét nagyszerűen.

 

A középső harmadot is góllal kezdték a hazaiak, 23.51-nél Gregor Hager volt eredményes, bár a történethez tartozik, hogy Blake Forsyth ekkor két perces büntetését töltötte…
29.01-nél viszont teljes létszámban küzdöttek a csapatok, ám Kirk Furey mégis betalált Szuper ketrecébe, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

 

Már-már azt hittük, hogy a záró játékrész az Alba Volánról szól: Byström és Kovács Csaba kétperces büntetései között Blake Forsyth szépített, volt még vissza 15 perc, ám közelebb már nem tudta magát tornázni az Alba Volán ellenfeléhez.

 

Mi több, a hátralévő időt a hazaiak használták ki jobban, mert nyolc perccel a vége előtt Paul Schellander újra betalált, s 38 másoedperccel a vége előtt Norris adta meg a kegyelmdöfést, amivel 5-1-re győzött a Klagenfurt.

 

Ez azt jelenti, hogy idei ötödik meccsén elszenvedte első vereségét az Alba Volán, ám a mutatott játék miatt nem kell szégyenkeznie.

 

Folytatás október 3-án, pénteken a Jesenice ellen Fehérváron, 19.15-től.