Századszor babonázta meg a csatárokat!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 2. 07:23
Martin Brodeur századszor nem kapott gólt pályafutása során az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A New Jersey hálóőre a Philadelphia ellen segítette győzelemre csapatát az alapszakasz 138. játéknapján. Jevgenyij Malkin ismét győzelemre vezette a Sidney Crosby nélkül felálló Pittsburgh Penguinst.


 

Martin Brodeur hatalmas szerepet vállalt a New Jersey legutóbbi győzelmében, a Philadelphia ellen. A kiváló kapus hálóját képtelenek voltak bevenni a philadelphiai támadók, a portás huszonhétszer állt a pakk útjába. Ezzel nem mindennapi mérföldkőhöz érkezett a veterán klasszis, hiszen pályafutása századik shutoutját jegyezte a legutóbbi játéknapon.

A kapus egyébként nemrégiben tért vissza egy könyökműtét után, és már második alkalommal őrizte meg gól nélkül a hálóját az elmúlt három meccsen. Ezzel Brodeur még jobban megközelítette Terry Sawchukot, aki ebben a kategóriában listavezető a maga százhárom kapott gól nélküli meccsével.

„Ez egy hatalmas szám, nehéz elhinni, hogy sikerült – nyilatkozta Brodeur a találkozó után. – Az ember a pályafutása során sok számmal találkozik a statisztikákban, és csak annyit reagál rá, hogy: OK. Azonban, amikor egy ilyen nagy mérföldkőhöz érkezik, akkor értékeli ezeket a dolgokat igazán.”

A kanadai táblázat éllovasa, a kilencvenkét pontos Jevgenyij Malkin ismét kitett magért, hiszen egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Pittsburgh Dallasban aratott 4-1-es sikeréhez. Az orosz csillag remeklésére ezúttal is nagy szüksége volt a pingvineknek, hiszen Sidney Crosby továbbra is lágyéksérüléssel bajlódik.

NHL, ALAPSZAKASZ, 138. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 3–0
Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 4–2
Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 1–4
Washington Capitals–Florida Panthers 2–6
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 3–1
Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 6–8