Megtört egy rossz sorozatot az Oilers

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 14. 07:16
Közel 12 év után tudott újra Washingtonban győzni az Edmonton Oilers az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának keddi játéknapján. A kanadaiak 1997. január 26-án tudtak utoljára győztesen távozni a fővárosból. A Rangers sikerét hozta a New York-i városi rangadó, a San José hetet ütött a Tampának.


Az Edmonton az előzmények ismeretében nem számított esélyesnek a Washington elleni idegenbeli találkozón: a kanadaiak ugyanis közel 12 éve nyeretlenek voltak a fővárosban.

 

Kedden este azonban elsősorban Eric Cole jó játékának köszönhetően megtört ez a hosszú sorozat, az Oilers ötöt ütött a Capitalsnak. A háromszor eredményes Cole mellett a 34 lövést hárító Dwayne Roloson és az első NHL-gólját szerző Steve MacIntyre is a meccs hősévé vált.

 

Hiába érkezett Bostonba négy győztes meccs után a Montreal, a Bruinsba beletörött a bicskájuk. Tim Thomas 34 védéssel járult hozzá a sikerhez, Zdeno Chara pedig kihasznált két emberelőnyös helyzetet is.

 

Öt vesztes meccs után újra győzött az Ottawa, és Mike Fisher góllal ünnepelte 500. alapszakasz mérkőzését.

 

Városi rangadót nyert a New York Rangers, amely Chris Drury és Nigel Dawes második harmadban szerzett góljaival döntötte el az Islanders elleni meccset. Az Islanders egyébként borzasztóan szerepel, ez volt sorozatban az ötödik veresége, és november 29. óta mindössze két meccset nyert meg.

 

Kitömte a Tampa Bayt a San José, Joe Thornton két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát.

 

A JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Ottawa Senators Carolina Hurricanes 5-1
Washington Capitals Edmonton Oilers 2-5
Calgary Flames St. Louis Blues 3-1
Vancouver Canucks New Jersey Devils 3-5
Boston Bruins Montreal Canadiens 3-1
Toronto Maple Leafs Nashville Predators 0-2
Columbus Blue Jackets Colorado Avalanche 4-3
New York Rangers New York Islanders 2-1
Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins 2-4
Minnesota Wild Phoenix Coyotes 6-3
San José Sharks Tampa Bay Lightning 7-1