Megláttam az új Ocskay-Palkovics duót

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 3. 16:42
Palkovics Krisztiánt és Pintér Zsófiát választotta az edzőbizottság az év jégkorongozójának. A beugró fiatal kapus, Becze Zoltán bravúrjainak, valamint a Fekete Dániel-Kovács Csaba duó remeklésének köszönhetően kilenc vesztes mérkőzés után nyert az Alba Volán az EBEL-ben. Az Újpest élre ugorhatott volna a MOL Ligában, de a Székesfehérváron és Dunaújvárosban vereséget szenvedő HC Csíkszereda kiütéses győzelmet aratott a Megyeri úton.


„Palkovics Krisztián jogosan végzett az első helyen, kiváló a mentalítású játékos, látványos és hasznos munkáját a szakma és a közönség is elismeri. Talán ő volt az a fehérvári csapatban, akinek a legjobban sikerült az első EBEL-s idénye és ugye a válogatottunknak is meghatározó alakja. Bevallom férfiasan, a nőknél első Pintér Zsófiáról nemigen hallottam, de részemről is az elismerés, így látatlanban.”

 

Kovács Csaba Junior Prima díjat kapott, amelyet tíz olyan élsportolónknak ítéltek oda, akik még nem töltötték be a 26. életévüket. A fehérvári támadó úgy nyilatkozott: megtiszteltetés, hogy rá gondoltak, de tisztában van vele, ez az elismerés nemcsak kifejezetten neki szól, hanem a vb-sikert elért csapatnak is. Kovács mellett Görbicz Anita (kézilabda), Gyurta Dániel (úszás), Iváncsik Tamás (kézilabda), Kiss Tamás (kenu), Kisteleki Dóra (vízilabda), Kozák Danuta (kajak), Szabó Gabriella (kajak), Varga Dániel (vízilabda) és Varga Dénes (vízilabda) részesült a díjazásban.

 

„Csabit kisgyerek kora óta ismerem, tudom, hogy jól döntöttek azok, akik nekik ítélték ezt a díjat. A nyilatkozata pedig egyben minősíti őt: nemcsak játékosként fantasztikus és példaértékű, amit ő csinál, hanem emberként is. A lehető legjobb helyen van nála ez az elismerés. A neveket látva valóban illusztris társaságba került Csabi, de nálam a hoki-válogatott bravúrja, lehet, hogy most sokak számára megdöbbentő dolgot mondok, de egyenértékű akár egy olimpiai győzelemmel!”

 

Kilenc vesztes mérkőzés után bravúros mérkőzésen, vesztett állásból nyert az Alba Volán az EBEL-ben.

 

„Személyesen is megtekintettem a mérkőzést, ami számomra a győzelmen kívül pozitívum volt, hogy megláttam a következő évtized Ocskay-Palkovics duóját. A Fekete-Kovács párosra nagyon ráérzett Ted Sator, a két fiatal válogatott támadónak óriási érdemei vannak a győzelemben. A fehérvári csapat mentalitása olyan volt, hogyha a válogatottba is kitart ez a lendület és hozzáállás, az A csoportban való bentmaradás kiharcolása közel sem olyan reménytelen, mint amilyennek sokan azt hiszik. Ilyen játékkal igenis el lehet kapni valamelyik riválist!”

 

A Klagenfurt elleni győzelemkor lecserélt Hetényi Zoltán kapus a szünetben nem ment be társaival az öltözőbe, lépése előtt a fehérvári szakmai vezetés is értetlenül áll. A kapusnak a mentalitását korábban Pat Cortina is kritizálta érintőlegesen.

 

„Hetényi Zoli nem védett rosszul – talán a harmadik gólban volt benne, de csak egy picit, igaz ebben sem vagyok biztos –, olyan helyzet adódott azonban, hogy le kellett őt cserélni a Klagenfurt ellen. Saját érdekében is… A történtek ellenére nálam ő a Volán és a válogatott második számú kapusa, sőt, képességei alapján nálam Szuper Leventével van egy szinten. A keddi, klagenfurti meccsen viszont nem a kis Beczével kezdtem volna. Székesfehérváron a padról beszállva nem volt teher rajta, kiválóan oldotta meg a feladatát, de elsőáldozóként túl gyorsan és túl sok volt neki ez a siker beugrásként. Kapott is Klagenfurtban egy ötöst. Bár ott voltam, nem láttam, hogy vasárnap Hetényi nem ment volna be az öltözőbe. Minden játékosnak van az életében egy olyan szakasz, amikor szülőknek, szakvezetőknek, társaknak rugdosni kell, engem is kellett. Hetényi kiváló adottságai mellett remek mentalitással rendelkezik, ezért is tart ott fiatal kora ellenére, ahol, életkorából adódóan helyre kell és lehet is tenni, ebben biztos vagyok.”

 

Az Alba Volán farmcsapata 4-1-re verte a MOL Ligában éllovas HC Csíkszeredát, amely Dunaújvárosban is kikapott két nappal később büntetőkkel 7-6-ra. Az Újpest kedden este átvehette volna a vezetést a tabellán, de a csíki együttes kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a Megyeri úton. Pék György, a lila-fehérek trénere szerint a meccs már a 3-0-ra elveszített első harmad után eldőlt.

 

„Ilyen kevésen múlnak a meccsek. Mi ennek a három mérkőzésnek a tanulsága? Vagy Székesfehérváron és Dunaújvárosban érik be egy munkafolyamat a fiatalokkal, vagy a HC kezelte le nem is kicsit két ellenfelét, aztán Újpesten, ahol már a tabella első helye volt a tét, komolyabban vették magukat és az ellenfelet