Gólkirálya vezérletével nyert a Flyers

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 31. 07:05
Öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának pénteki játéknapján. Négy helyszínen hazai győzelem született, ám az ötödiken a Philadelphia csúnyán megleckéztette a Tampa Bay gárdáját: a góllövőlista éllovasává átlépett Jeff Carter vezérletével 6-1-re győzött a Flyers.


A hazai csapatok remeklését hozta a pénteki játéknap, mindössze a Tampa Bay búslakodhatott, igaz, nem is kicsit: a Lightning ugyanis kiadós verést kapott a Philadelphiától.

A vendég Flyers többek között Jeff Carter két góljának köszönhetően távozott győztesen Floridából, a philadelphiai korongos 32 találatával átvette a vezetést a góllövőlistán.

A hosszabbítások specialistája lesz lassan Jamie Langenbrunner, aki a csütörtöki Boston elleni meccs után ismét a ráadásban juttatta győzelemhez a New Jersey Devilst. Igaz, ezúttal azt is neki köszönhetik, hogy idáig eljutottak, hiszen 31 másodperccel a vége előtt egyenlített a Pittsburgh elleni meccsen.

A Columbus Blue Jackets lenullázta a vendég Ottawát, és nyolc év után újra olyan helyen áll, amely feljogosítja egy playoff-szereplésre.

A JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Columbus Blue Jackets Ottawa Senators 1-0
New Jersey Devils Pittsburg Penguins 4-3 – h. u.
Tampa Bay Lightning Philadelphia Flyers 1-6
Calgary Flames Nashville Predators 3-1
Edmonton Oilers Minnesota Wild 3-1