A csapatkapitány nélkül sosem könnyű!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 28. 07:02
Jevgenyij Malkin hosszabbításban szerzett találatával nyert a Pittsburgh a Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 136. játéknapján. A Penguins annak ellenére gyűjtötte be a két pontot, hogy nélkülözte csapatkapitányát, Sidney Crosbyt. A bajnok Detroit a Los Angelest verte nagy csatában.


Jevgenyij Malkin volt ismét a megmentője a pingvineknek, hiszen a fiatal orosz klasszis a hosszabbításban volt eredményes, miután egy emberelőnyös szituációban Szergej Goncsar passzát vágta a chicagói hálóba. Ez a találat két pontot jelentette a csapatkapitányuk, Sidney Crosby nélkül jégre lépő pingvineknek.

A vendégek nyolcvanhetese sorozatban a második meccsét hagyta ki lágyéksérülés miatt. A hazaiak részéről a legcsalódottabb talán Jonathan Toews lehetett, aki háromszor is bevette Marc-Andre Fleury hálóját, csapata a végén mégsem örülhetett.

Chris Osgoodnak ezúttal meg kellett szenvednie csapata, a Detroit Red Wings sikeréért, hiszen a hálóőr harminc védést mutatott be a Los Angeles Kings ellen 2-1-re megnyert találkozón.

NHL, ALAPSZAKASZ, 136. JÁTÉKNAP:
Chicago Blackhawks–Pittsburgh Penguins 4–5 – h. u.
Detroit Red Wings–Los Angeles Kings 2–1
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 3–4 – h. u.
Calgary Flames–Minnesota Wild 4–1
Vancouver Canucks–Tampa Bay Lightning 2–1