Az Islanders 14. idegenbeli veresége

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 9. 07:18
Nem tudott javítani katasztrofális idegenbeli mérlegén a New York Islanders és az Ottawa Senators az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján. Előbbi 5-2-re kapott ki a Calgary vendégeként, míg utóbbi a Boston Bruins otthonából térhetett haza vesztesen.


Továbbra is gyenge saját pályájától távol a New York Islanders és az Ottawa Senators, ezúttal is mindketten idegenben kaptak ki.

 

A kanadaiak az Edmonton ellen ugyan megtörtek egy rossz sorozatot, de az a jelek szerint csak egy hirtelen fellángolás volt. Csütörtökön este a Boston vendégeként léptek pályára, és 6-4-es vereséget szenvedtek.

 

Pedig ezúttal két harmadon keresztül jól tartotta magát az Ottawa, ám a hazaiak az utolsó játékrészben három gólt is szereztek, Vermette csak a végén tudott szépíteni a különbségen. Ez az újabb vereség azt jelenti, hogy az elmúlt nyolc meccsből hetet elvesztett a Senators.

 

Szintén bűnrossz a New York Islanders mérlege. A New York-iak ezúttal Calgaryba látogattak, de nem bírtak Daymond Langkow-val, aki megszerezte 15. gólját, és emellett kiosztott még két gólpasszt is. Langkow egyébként remek formát mutat az utóbbi meccseken, az elmúlt hét összecsapást egyaránt ponttal zárta, ez alatt az idő alatt hat gól és hat assziszt a mérlege.

 

A sorozatban 14. idegenbeli vereségét elszenvedő Islanders igazából csak annak örülhetett a meccsen, hogy Trevor Smith megszerezte az első gólját.

 

Lemosta a pályáról a Dallast a címvédő Detroit, megszakadt a Nashville öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.

 

A JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Montreal Canadiens Toronto Maple Leafs 6-2
Boston Bruins Ottawa Senators 6-4
Philadelphia Flyers Minnesota Wild 3-1
Detroit Red Wings Dallas Stars 6-1
Colorado Avalanche Chicago Blackhawks 1-2
New Jersey Devils Atlanta Thrashers 0-4
Calgary Flames New York Islanders 5-2
Nashville Predators Pittsburgh Penguins 5-3
Phoenix Coyotes Tampa Bay Lightning 3-2
Florida Panthers Carolina Hurricanes 4-2
Los Angeles Kings Anaheim Ducks 4-3