Alaposan visszavágott a KAC a Volánnak

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 2. 21:15
Visszavágott a Klagenfurt az Alba Volánnak a vasárnapi vereségért, miután az első húsz percben már 3-1-re vezetett, ezzel el is döntve a két pont sorsát. A kék-fehérekben ezúttal nem volt akkora átütő erő, hogy 1-4 után - ahogy két napja - felálljanak, s végül 5-1-es vereséget szenvedtek a KAC otthonában. Akárcsak legutóbbi, klagenfurti bajnokijukon.


JÉGKORONG, EBEL, 28. FORDULÓ:
KLAGENFURT – ALBA VOLÁN 5-1 (3-1, 0-0, 2-0)
Klagenfurt, 3350 néző. Vezette: Winter Klaus, Sporer Manfred, Zehenthofer Walter.
KAC: Swette (kapus) – Reichel, Tory (1), Hagel, Schneider, Craig 1, Brown 1, Kirists, Brandner, Shantz, Harand (1), Furey (1), Ratz (1), Herburger (1), Norris 2, Schellander, Mühlstein, Jakobits, Geier M., Schuller 1., Geier S. Vezetőedző: Manny Viveiros.
ALBA VOLÁN: Becze (kapus) – Tokaji, Horváth A., Palkovics 1, Ocskay (1), Benk, Martens, Byström, Fekete, Martz, Kovács Cs., Forsyth, Jobb, Nagy G., Sofron, Hegyi, Ondrejcik, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ted Sator.
Kiállítások: 10+10 ill. 18 perc

Az idei EBEL-szezonban immár negyedik alkalommal találkozott egymással a klagenfurti és a székesfehérvári együttes, s az előző három meccsből kettőt a Volán nyert meg. Legutóbb éppen két nappal ezelőtt, vasárnap, egy káprázatos meccsen büntetőkkel 5-4-re, így várható volt, hogy a KAC vissza akar vágni hazai környezetben.

Ami a Volán összeállításában mindenképpen meglepetés, hogy a kezdőkapus a vasárnapi parádé után Becze Zoltán lett, ezzel jelezte a fiatal portásnak Ted Sator vezetőedző, hogy nem csak vészhelyzetben számít a tehetségre. Becze mögött a kispadon ezúttal Hetényi Zoltán foglalhatott helyet, Szuper Levente pedig továbbra is kipiheni az eddigi mentális fáradalmakat.

Nos, a Klagenfurt villámrajtot vett a vasárnapi forduló visszavágóján, hiszen már az első másodpercekben nekiesett a Volánnak, s Beczét rögtön tesztelték is, de a kapus állta a sarat. Ám két perc sem telt el a meccsből, amikor ő is tehetetlen volt: Furey passzát Norris vágta a kapuba. Alig telt el tíz (!) másodperc a bekapott gól után, Becze ismét maga mögé nyúlhatott: Tory passzát Schuller váltotta gólra, ezzel már 2-0-ra vezetett a hazai egylet. A Volánt viszont nem kellett félteni, s aki azt gondolná, hogy a gyorsan bekapott két találat padlóra küldte volna a fehérváriakat, téved. Palkovics Krisztián szokásához hűen szemfüles gólt akasztott a hazaiak kapujába. Próbálkozott továbbra is a Volán, nem adták fel egy percre sem az egyenlítés lehetőségét, de a KAC jobb csapat annál, minthogy hazai környezetben kétgólos előnyt elszórakozzon.

A tizedik percben már ismét 3-1-re vezetett a Klagenfurt, így elmondhatjuk: pontosan úgy alakult a mai mérkőzés, mint a vasárnapi, akkor is 0-2 után ébredt az Alba, majd lett 1-3… Ezúttal Brown járt túl Becze kapus eszén, aki ekkor már túl volt egy két perces kiállításon. Nehezen emésztették a kék-fehérek az újabb találatot, hiszen ezt követően egyre-másra állították ki a vendégjátékosokat a bírók, s ekkor a kívülálló eszébe jutott: valóban nem szeretheti a liga a nagycsapatok orra alá borsot törő fehérvári ördögöket.

A második harmadban viszont óvatosabban játszottak a csapatok, a védelmek jobban szűrtek, elsősorban a Volán játékosai dicsérhetők. Azt azonban még csak véletlenül sem mondhatjuk, hogy túlzottan sportszerű lett volna az összecsapás, ebben a játékrészben a hazai korongosok is gyakran látogatták a büntetőpadot, de ebből is kissé rosszul jöttek ki a vendégek, mert Sofron István két percese miatt eleve hátrányból futhattak neki a záró játékrésznek. Ahhoz képest, hogy a KAC kerete hemzseg a ponterős játékosoktól - Jeffrey Torry 6 góllal és 24 gólpasszal már 30 pontnál jár, s ott van még a 29 pontos Harand és Schneider, a 28 pontos Craig, valamint Brandner és Shantz, utóbbi kettő 27 egységnél jár -, ezen a mérkőzésen elmaradt a klagenfurti roham, ami különösen a középső húsz percben volt eredménytelen.

Hogy ez a mérkőzés teljesen más, mint a vasárnapi, az már a középső harmadban is látszott, s a vasárnapihoz már csak annyiban hasonlított, hogy a KAC megszerezte a negyedik gólját is Craig révén, de már csak tíz perc volt hátra a bajnokiból, így aligha bízhattak a fehérváriak a pontszerzésben… Főleg úgy, hogy a Klagenfurt rákapcsolt, kihasználta, hogy a vendégek elfáradtak, sokkal dekoncentráltabbak lettek, így könnyedén vitték be az ötödik találatot is Norrisnak köszönhetően, megadva ezzel a kegyelemdöfést a Sator-alakulatnak.

Érdekes, hogy a Volán a KAC elleni idei egyetlen vereségét szintén 5-1 arányban szenvedte el még az EBEL ötödik fordulójában, ám akkor négy győztes meccsel a hátuk mögött érkeztek Tokajiék a Viveiros-gárda otthonába.

Pénteken a Volán hazai környezetben fogadja az egyik legnagyobb riválisát, az Innsbruckot. Kötelező javítani!