Vettel: Hihetetlen, hogy enyém a pole

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 18. 14:33
Régen látott parádés teljesítménnyel a tavalyi monzai futamon győztes Sebastian Vettel szerezte meg a legjobb rajthelyet az időmérő edzésen a 60. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján. A Red Bull német ásza mögött Fernando Alonso, valamint Mark Webber végzett. Az idén egyeduralkodó Brawn GP ezúttal nem remekelt, Rubens Barrichello a negyedik, míg a Melbourne-ben és Szepangban győztes Jenson Button az ötödik lett.


A 60. Formula-1-es világbajnokság a hétvégi Kínai Nagydíjjal folytatódik. Olvasóink szombat délutánig szavazhatnak a győztesről, vasárnap 9  órától pedig élő közvetítésben számolunk be a futamról!!!

Vettel másodszor nyert időmérőt  

 

NYILATKOZATOK A KÍNAI NAGYDÍJ IDŐMÉRŐ EDZÉSE UTÁN:

SEBASTIAN VETTEL (REDD BULL-RENAULT, 1. HELY):
„Mindig az utolsó percben…A Q1-ben egy gyors köröm volt a keményebb, míg a Q2-ben a lágyabb abroncsokon. A Q3-ban is csak egyszer mentem ki, de láthatták, többre nem is volt szükségem. Pedig nem volt könnyű a dolgom. Kisebb gondjaink voltak az autóval, ezért a lehető legkevesebbet mentem vele. Azt is láthatták, nagyon gyors a kocsink. Nem aggódtam, de mindent elbukhattam volna, ha hibázom vagy kisodródom a pályáról. Nagyon, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen, hogy a végén megszereztük a pole-t. Reggel még nem volt ideális a helyzet, de úgy tűnik, jobban szerepelek az időmérőn, ha keveset próbálkozom a szabadedzésen. Örülök, hogy örömöt okoztam a csapatnak, hiszen a mérnökeink keményen dolgoztak ezért az eredményért. Boldog vagyok, hogy Fernando Alonso sem használja a KERS-t, mert ez döntő lehetne a hosszú egyenesben. Hosszú verseny vár ránk, 56 kört kell megtennünk. A lehető legjobb helyről rajtolok, de egyelőre még nem szereztem egyetlen pontot sem”.

FERNANDO ALONSO (RENAULT, 2. HELY):
„Ma bebizonyítottuk, milyen jelentős lehet a teljesítménykülönbség, ha új elemeket építessz az autódba. A csapat sokat javított a kocsin, amely hirtelen versenyképes lett. Holnap meglátjuk, mire leszünk képesek, ha tele lesz a tank, de már a Q3-ra is magabiztosan mehettünk. Ez újdonságnak számít az első két verseny után. Furcsa hétvégénk van, hiszen ma reggelre egy teljesen új autót készítettünk elő, alig három kört teljesítettem. Kétségek között kezdhettük az időmérőt, szinte vakon rajtoltunk. Nem tudhattuk, mire lesz képes az autó, végül pedig örömmel köszönthettük az eredményt. Nagy motivációt jelent a második hely, hiszen pokolian keményen dolgoztunk az elmúlt három-négy hétben”.


MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 3. HELY):
„Ennél is szorosabb csatát vártam. Remek munkát végeztünk, a Q2-ben erős volt az autóm, nagyon boldog lehetek. Szép eredmény, mindkét kocsink a legjobb sorokba került. A téli teszteken még nem voltam igazán gyors, hiszen fel kellett épülnöm a téli lábtörésem után.  Sokáig nem is volt tökéletes a teljesítményem, hiszen más sérüléseket is szenvedtem a balesetem során. De elképesztően eltökélt voltam a tökéletes felépülés iránt, hogy megnehezítsem a fiatal srác, Sebastian dolgát”.


JENSON BUTTON (BRAWN-MERCEDES, 5. HELY):
„Jobb eredményre számítottunk. A Red Bull tegnap is gyors volt, figyeltük a versenyzőket a gyors kanyarokban. Rendkívül gyors volt a tempójuk. A mai Q2-ben két-három tizeddel előztek meg bennünket, vagyis láthatták, igazán versenyképesek. Pedig mi sem mentünk lassan vagy sok üzemanyaggal. Az időmérő második szakaszában ugyanis mindenki kevés üzemanyaggal hajt a jó eredményért. Nehéz lesz a Red Bull legyőzése”