Vettel: bajban leszünk az egyenesekben

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 25. 16:14
Azok után, hogy Németországban (3., 6. hely) befürdött, ám a Hungaroringen (1., 3. hely) jelesre vizsgázott, a Red Bull istálló nehéz hétvége elé néz a köztudottan gyors spái pályán, a Formula-1-es Belga Nagydíjon. A világbajnoki éllovas Mark Webber és csapattársa, Sebastian Vettel tisztában van vele, hogy meggyűlik a bajuk a hosszú egyenesekkel, ennek ellenére bizakodnak a pénteki első szabadedzés előtt.


Az osztrák istálló eddig a legjobb teljesítményt nyújtotta az idei szezonban és csak pechének és saját hibáinak köszönheti, hogy nem vezeti komolyabb előnnyel a világbajnoki pontversenyt.

Emellett az idei 12 futamon az is bebizonyosodott, hogy a Red Bulloknak bizony meggyűlik a baja a hosszú egyenesekkel, márpedig a belga aszfaltcsík gazdagon el van látva padlógázas szakaszokkal.

„Szerintem nincs olyan versenyző, aki ne várná a spái versenyt – olvasható Webber nyilatkozata az Autosport szakportálon. – Egyszerűen fantasztikus pálya, bízom benne, hogy jól teljesítünk, mindenki megkérdőjelezi képesek leszünk-e úgy, mint Magyarországon, de én csak annyit mondhatok, a csapat készen áll."

„Imádom Spát, itt vannak az egész Formula-1-es szezon legélvezetesebb kanyarjai: hosszúak, gyorsak, illenek az autóinkhoz. Tavaly versenyképesek voltunk a futamon, igaz az időmérőn nem jött ki annyira a lépés" – elemzett Vettel.

„Nemcsak a hosszú egyenesekben, de az emelkedős szakaszokon is gondban lehetünk, tudjuk, nem lesz egyszerű dolgunk, ettől függetlenül bizakodva várjuk a versenyt" – tette hozzá az összetettben harmadik helyen, tíz pont hátrányban álló német pilóta.