Schumi az idén nem ülhet Massa helyére

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 24. 14:46
Nagy port kavart a Ferrarinál és az egész Formula-1 világában a hétvégi Európai Nagydíjon Felipe Massát helyettesítő Luca Badoer teljesítménye, aki az utolsó helyen ért célba. Stefano Domenicali csapatfőnök egyelőre bízik a pilótában, de gyors fejlődést vár el az olasztól. Mindeközben a maranellóiak második számú tesztpilótája, Marc Gené értetlenkedve vette tudomásul az istálló választását.


Stefano Domenicali a valenciai futamot követően kijelentette, továbbra is Badoer helyettesíti a súlyos fejsérülése után lábadozó Felipe Massát, annak ellenére, hogy a 38 éves pilóta csak a csalódást keltő utolsó helyen zárt. Úgy gondolja, időre van szüksége a rutinos olasznak, tíz éve nem versenyzett a száguldó cirkuszban. Vasárnap az volt a legfontosabb, hogy célba érjen.

„Biztos vagyok benne, hogy Luca fejlődni fog – mondta a Ferrari-főnök az autosport.com-nak. - Amellett, hogy nagyon régóta nem versenyzett, hatalmas nyomás volt rajta, amit nem könnyű legyűrni. Beszélünk majd a hétvégén történtekről, de egyelőre kitartunk mellette. Igazi csapatjátékos, ami a mi istállónkban nagyon fontos.”

Stefano Domenicali azért „meg is fenyegette” Luca Badoert, akitől eredményesebb szereplést vár Belgiumban.

„Sorsdöntő hétvége előtt áll. Spában nagy fejlődést várunk tőle, nem engedhetjük meg, hogy egy Ferrari-autó leghátul végezzen, főleg most, amikor a harmadik hely a tét. Mindent számításba kell vennünk, nem dönthetünk elhamarkodottan."

Mindeközben a csapat második tesztpilótája, Marc Gené nehezen barátkozik meg a Ferrari választásával, mivel Badoer tíz éve nem vett részt versenyen és legalább tíz hónapja egyáltalán nem ült Formula-1-es kocsiban. Míg a spanyol pilóta nemrégiben nyerte meg társaival a Le Mans-i 24 órás versenyt a Peugeot-val.

„Nehéz volt felfogni, hogy nem versenyezhetek a hazámban zajló Európai Nagydíjon, miután nyertem Le Mans-ban és több mint 10 000 kilométert futottam már a Peugeot-val és a Ferrarival. Fantasztikus lenne Belgiumban versenyezni, de ha mégsem lehet, elfogadom a döntést. A csapat tagja vagyok, sokat kell tennem azért, hogy vezethessek. Én készen állok és ezt tudják a Ferrarinál is”- nyilatkozta a katalán versenyző.

Hétfőn a Ferrari bejelentette, Michael Schumacher nem helyettesítheti Felipe Massát és nyakfájdalmai miatt az idén már nem ülhet Formula-1-es autóba. Habár a Ferrari elsősorban a hétszeres világbajnokot szerette volna a brazil klasszis helyén látni, az év elején „összeszedett” sérülése közbeszólt.