Pedro de la Rosa visszatér az F-1-be

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 19. 13:12
A BMW-Sauber örökébe lépő istálló leigazolta a McLaren-Mercedes eddigi tesztpilótáját, Pedro de la Rosát, aki ismét versenyzőként folytatja Formula-1-es pályafutását. A csapat decemberben szerződtette a 23 éves japán Kobajasi Kamuit, most a másik pilóta személyére is fény derült.


A svájci csapat kedden jelentette be, hogy második pilótájuk a spanyol Pedro de la Rosa lesz a 2010-es szezonban.

A tapasztalt, 38 éves versenyző 71 F-1-es nagydíjon indult eddigi pályafutása során, 28 pontot, egy második helyezést szerzett. Az Arrows színeiben mutatkozott be 1999-ben, később a Jaguarnál és a McLarennél állt alkalmazásban. A wokingiaknál 7 évig tesztpilóta volt,  illetve 2005-ben egy, 2006-ban pedig az utolsó nyolc futamon Juan Pablo Montoya helyét vette át. A 2006-os Magyar Nagydíjon másodikként ért célba.

"Pedro hosszú időn át dolgozott az egyik legjobb csapatban, a legmagasab technikai feltételek mellett. A csapat sokat profitálhat a tapasztaltaiból" - mondta Peter Sauber csapattulajdonos.


"Mindig is hittem abban, hogy kapok még egy második esélyt valamelyik csapatvezetőtől. Nagyon izgatott vagyok a szezont illetően, de jó, hogy Peter Saubernek és csapatának már 1993-től szilárd helye van a Formula-1-ben. "- nyilatkozta a spanyol pilóta a bejelentés után.