Nyugalomra intik a csalódott Vettelt

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 3. 09:55
Hiába indult sorozatban negyedszer is a pole-ból, egy buta hiba és az azt követő áthajtásos büntetés miatt Sebastian Vettel újabb értékes pontokat veszített a világbajnoki címért zajló csatában. A Red Bullnál megértéssel fogadták a német klasszis csalódottságát, de arra ösztökélik, hogy a nyári szünetben felejtse el az elmúlt hetek eseményeit és készüljön minden erejével a pokolian keménynek ígérkező hajrára.


Fotó: Reuters

 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri a Formula-1-es világbajnokságot?
Fernando Alonso 65.9%
 
Lewis Hamilton 8.4%
 
Mark Webber 11.8%
 
Sebastian Vettel 13.8%
 

Vettel hatalmas fölénnyel nyerte a szombati időmérőt a Hungaroringen, majd vasárnap a futamon is simán vezetett, amikor egy nem várt esemény tönkretette versenyét. A német nemzeti hős ugyanis szó szerint elbambult a biztonsági autós szakasz alatt, túlságosan lemaradt Mark Webber mögött. A versenyfelügyelők pedig nem tehettek mást, megbüntették a figyelmetlen pilótát, aki szabályellenesen nagy távolságot hagyott.

A Red Bull ásza aztán a boxutcában folyamatosan értetlenkedett, pedig nem érte őt igazságtalanság...

„Természetesen mérhetetlenül csalódott volt a futam után, de ismerik őt, sohasem palástolja az érzelmeit – kezdte Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, majd így folytatta: - , Mindenki láthatta, hogy mennyire elkeseredett volt a dobogón. De ez is része a tanulási folyamatának…”

Az osztrák istálló vezetőjének öröme ugyan nem lehetett teljes a Magyar Nagydíjon, de maga a csapat „csak” minimálisat bukott Seba Vettel bakiján. Helyette ugyanis Mark Webber diadalmaskodott, így mindössze a kettős győzelem nem jött össze, lévén a németet még Fernando Alonso is megelőzte.

„Még hét verseny maradt hátra, Vettel pedig a hibája ellenére is sok pontot gyűjtött, főleg, ha összehasonlítjuk eredményét a legfőbb riválisokéval. A csapat pedig egészen remek teljesítményt nyújtott, az első és a harmadik hely nagyszerű eredmény, kiváló helyzetben mehetünk el a nyári szünetre” – tette hozzá Horner.

A Hungaroringen a Red Bull mindkét pontversenyben megelőzte a McLarent, az elmúlt hetek eseményei és eredményei tükrében pedig egyértelműen a világbajnokság első számú eséylesének számít. Persze, így volt az már az év elején is, de egy kisebb hullámvölgy miatt az osztrákok átmenetileg a wokingiak mögé szorultak…

„Vettel sokat meríthet abból, hogy bakija ellenére is rengeteg pontot szerzett, míg legnagyobb ellenfelei közül Lewis Hamilton kiesett, Jenson Button is csak néhány pontot gyűjtött. Sokat hoztunk a McLarenen ezen a hétvégén. Sebastiannak ezúttal is balszerencséje volt, a sötét felhők folyamatosan követik őt ebben a szezonban. De fel kell emelnie a fejét, mert az év végén csak az összegyűjtött pontok számítanak. Mark (Webber) vezet, Seb pedig nem sokkal követi Lewist. Az a célunk, hogy a mi két versenyzőnk legyen az élen, hiszen ezzel a konstruktőrök között is növelhetjük az előnyünket!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Alonso: Megnyerjük a vb-t, ha...
Mark Webber nyerte a 25. Magyar Nagydíjat, ezzel át is vette a vezetést összetettben, de egyáltalán nem lehet nyugodt a folytatást illetően. Az ausztrál klasszisnak még hét futamon át kellene megőriznie pozícióját a világbajnoki...
Tovább a teljes cikkhez »