Nem adja fel a Stefan GP!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 25. 08:32
Azok után, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség elutasította a szerb csapat idei nevezését a száguldó cirkuszba, a Stefan GP - ígéretéhez híven – tovább küzd azért, hogy helyet szerezzen magának a Formula-1-ben. Sőt, felépíti a saját technológiai központját is!


Zoran Sztefanovicskeményen dolgozott azért, hogy az idén bekerülhessen a „nagyok közé”, és miután az amerikai USF1 nem tudott elindulni a 2010-es szezonban, úgy tűnt, hogy a Toyota idei évre szánt konstrukciójával, illetve Jacques Villeneuve-vel és Nakadzsima Kazukival a volánnál, a szerb csapat lesz a befutó. Az FIA azonban a Stefan GP pénzügyi problémáira hivatkozva, úgy döntött, hogy csak 12 csapat vág neki a szezonnak.

A Stefan GP azonban nem adja fel: felépíti a saját technológiai központját egy olyan pályával együtt, amelyen reményei szerint a jövőben F-1-es futamot is rendezhetnek.

„A Stefan GP örömmel jelenti be, hogy az AMCO Corporation és annak tulajdonosa, Zoran Sztefanovics a mai napon aláírt egy megállapodást Sztara Pazova polgármesterével, melynek értelmében, a Belgrádtól 25 km-re található település közelében felépíti a Stefan GP Technology Park-ot.” – jelentette be vadonatúj honlapján a csapat.

„A központ mellett felépítünk egy 3,5 km hosszú pályát is, amely a komplexum része lesz, és két éven belül a csapat székhelyeként fog funkcionálni. A Stefan GP ezzel együtt hivatalosan is bejelenti, hogy nevez a Formula-1 2011-es szezonjára.”

A Stefan GP megnevezte azokat a versenyzőket is, akik jövőre vezethetik a szerb csapat autóit. Jacques Villeneuve és Nakadzsima Kazuki mellett, a hatszoros rali-világbajnok Sebastien Loeb, valamint több volt F-1-es versenyző, Ralf Schumacher, Christian Klien és Takuma Sato szerepel a listán.