Most már Webber mögé áll a Red Bull…

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 26. 15:19
Az idei szezon közben és a hajrában is hiába kérte csapatától a kiemelt támogatást az ausztrál versenyző, a Red Bull mindvégig egyenlőséget hirdetett, végül el is érte célját, Sebastian Vettel lett a világbajnok…Most azonban Christian Horner kijelentette, a 2010-es eredmények után sem „jegelik” Mark Webbert, minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a tapasztalt versenyző megvalósítsa álmát a száguldó cirkuszban…


 

Az biztos, hogy hiába nyerné meg jövőre az F-1-es világbajnokságot az ausztrál, a történelmi siker már nem lesz az övé. Vettel ugyanis örökké a Red Bull első egyéni világbajnoka lesz, talán ez is motiválta a vezetőket az idei döntésekben…Webber jövőre azért esélyt kap arra, hogy feliratkozzon a második helyre.

A 34 éves ausztrál pályafutása legjobb szezonját hagyta maga mögött, négyszer nyert futamot, tízszer állt dobogóra, ötször volt edzéselső. Összesítésben pedig harmadik lett Seba Vettel és Fernando Alonso mögött.

„Csodálatosan vezetett! Pedig egy különlegesen nehéz évben kellett jól szerepelnie, úgy érzem, hogy az idén megtanult leckéket hasznosíthatja majd pozitívan 2011-ben. Bizonyosan kell még egy kis idő ahhoz, hogy higgadtan tudja értékelni az évet, de akkor majd rájön, büszke lehet az elért eredményekre” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

Mark Webber az utolsó futam előtt 7 ponttal előzte meg Vettelt, de ekkor sem kapott kiemelt támogatást, sőt. Abu-Dzabiban már úgy tűnt, hogy a német esélyei miatt a Red Bull „beáldozta” az ausztrált, aki végül a középmezőny végén poroszkált, egy pillanatig sem volt esélye a futam és a világbajnokság megnyerésére. De Horner azért talált pozitívumokat az idei szereplésében, de ez természetes is.

„Megnyerte a legfőbb ékszert a koronájára, vagyis a monacói futamot! Ott tökéletesen versenyezett, utána pedig mindvégig versenyben volt a világbajnoki címért. Most azonban még időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a szezonvégi csalódását. Az öt világbajnoki esélyes többsége is kutatja még a miérteket, hogy hol maradt le. Mark nyáron sokáig az élen állt, így nyilván szomorú, hogy nem érte el legfőbb célját. De ha kicseréli a lemerült elemeket, akkor 2011-ben ugyanolyan eredményes lehet, mint idén”