Mielőbb elkapnák Button grabancát

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 3. 10:36
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint még messze nem dőlt el a Formula-1-es világbajnoki cím sorsa, noha el kell ismerni, Jenson Button eddig szinte hibátlan szezont tudhat maga mögött. Az osztrák istálló néhány technikai újítással is készült az előttünk álló futamokra, amelyek elegendőnek bizonyulhatnak ahhoz, hogy tartsák a lépést a Brawn-Mercedesszel.


 

Az F-1 2009-es versenyidénye eddig Jenson Buttonről szólt, a brit pilóta a szezon első hat futamából ötön az első helyen végzett, és csapattársával, Rubens Barrichellóval szinte befoghatatlan párost alkotnak.

Horner azonban nem temetné az ellenfeleket, és elmondása szerint a Red Bull is tartogat még meglepetéseket, köszönhetően azoknak az újításoknak, amelyeket az autókon eszközöltek.

„A Brawnnak tetemes az előnye az egyéni és a konstruktőri vb-címért folytatott harcban egyaránt, de mi is egyre gyorsabbak vagyunk, és belátható időn belül csökkenthetjük a pontkülönbséget” – nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak.

„Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő futamokon megmutatkoznak az autónk erősségei, és néhány nagyszerű fejlesztésünk már heteken belül érezteti hatását.”

„Jenson négy pont híján a maximumot teljesítette, ami kiváló eredmény, de a dolgok könnyen megváltozhatnak” – beszélt a sors forgandóságáról Horner.

A Red Bull a hétvégén bizonyíthatja, hogy komolyan gondolja felzárkózási szándékát, igaz, a Török Nagydíjon minden bizonnyal sokan lesznek még így ezzel.