Még nem kivételeznek Seba Vettellel

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 1. 14:58
Sebastian Vettel idén már két futamgyőzelmet aratott, de ezzel még nem érte el, hogy elsőbbséget élvezhessen a Red Bullnál. Christian Horner csapatfőnök ugyanis azt mondta az AAP hírügynökségnek, hogy az ausztrál Mark Webber is ugyanarra a technikai háttérre számíthat a soron következő Formula-1-es futamokon, mint a német versenyző.


Pedig az RBR már most „kinevezhetné” első számú pilótának Vettelt, hiszen idén csak ő tudta megtörni Jenson Button győzelmi sorozatát, Kínában és Nagy-Britanniában a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett. Összetettben a harmadik helyen áll 39 ponttal a Brawn GP kettőse, Button (64) és Rubens Barrichello (41) mögött. Webber a negyedik 35.5 ponttal.

„Nincs első számú versenyzőnk! – jelentette ki Horner, majd így folytatta: - Minden versenyen ugyanazok a fejlesztések kerültek a két autóba, a szezon folytatásában is ezt tesszük.”

Érdekesség, hogy Sanghajban és Silverstone-ban is úgy aratott kettős győzelmet a Red Bull-istálló, hogy az ifjonc Vettel a rutinos Webbert előzte meg. Pedig az elmúlt években már-már megszokott volt, hogy az ausztrál egy-két kivételtől eltekintve a „földbe döngölte” aktuális márkatársát.

„Mindketten profi versenyzők, karrierjük különböző szakaszában járnak. De egyértelmű, erős csapatért dolgoznak a pályán. Természetes, hogy egészséges versengés alakult ki kettejük között, de ez nem lépi túl a sportszerűség határait. Profi rivalizálást láthat a közönség” – tette hozzá Horner.

Vettel és Webber legközelebb a jövő heti Német Nagydíjon bizonyíthatja a csapat erejét.