Fisichella nem érzi veszélyben állását

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 21. 09:32
Giancarlo Fisichella úgy véli, egy cseppet sem kell aggódnia amiatt, hogy esetleg kitúrná a Force India volánja mögül Pedro de la Rosa. Az olasz Formula-1-es versenyző biztosra veszi, hogy a következő szezonban is ő alkotja majd a silverstone-iak nyerő párosát Adrian Sutillal az oldalán, és elmondása szerint a csapatfőnök is megnyugtatta, nem kell tartania egy esetleges trónfosztástól.


 


A McLaren-Mercedes és a Force India nemrégiben megállapodást kötött, amelyben papírra vetették, segítik egymás felkészülését a 2009-es idényre.

Az együttműködés keretében érkezett a wokingiak tesztpilótája, Pedro de la Rosa a barcelonai tesztelésre, aki azt a feladatot kapta, hogy szakmai észrevételeivel minél stabilabb, versenyképesebb autót rakjanak össze a silverstone-iak az előttünk álló esztendőre.

Ekkor sokan elkezdték továbbgondolni a fejleményeket, és arra a következtetésre jutottak, Giancarlo Fisichella könnyen létszámfelettivé válhat, és megköszönhetik eddigi ténykedését. Maga az érintett azonban egyáltalán nem látja borúsan a jövőt.

„Nem hiszem, hogy bármi problémám is származna Pedro érkezéséből. Élő szerződésem van a következő idényre, amelynek értelmében Adrian Sutil és jómagam képviselhetem az istállót” – nyilatkozta az olasz.

„A csapatfőnökkel, Vijay Mallyával egymás tenyerébe csaptunk, így semmi kétségem afelől, a pozícióm stabilak, és semmi sem fenyegeti a 2009-es szereplésemet.”

De la Rosa mindenesetre nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy helyet szorítson magának a Force Indiánál, ám jóslásokba nem szeretne bocsátkozni.

„Jelenleg a McLaren kötelékébe tartozom, jóllehet a gyakorlásokon teszteltem a silverstone-iaknál is. Két eseményekben gazdag napot töltöttem a csapatnál, de nem sietnék a dolgok elébe, és semmiképpen nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni” – vallja a spanyol pilóta.