F-1: indiai csapattársa lesz Sennának

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 4. 15:43
Teljessé vált a 61. Formula-1-es világbajnokság indulói listája: a Campos Metából Hispania Racing Teammé átnevezett csapat ugyanis szerződést kötött Karun Chandhokkal. Az indiai pilóta társa a brazil Bruno Senna, a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse lesz.


A 26 éves versenyzőt csütörtökön mutatják be hivatalosan Murciában, ahol leleplezik az autó festését és az istálló idei terveiről is beszámolnak.

„Lenyűgözött bennünket Karun teljesítménye a GP2-es sorozatban. India csodálatos ország, a sportág is okat nyerhet, hogy ismét lesz indiai versenyzője. Ráadásul hamarosan sor kerül majd az első Indiai Nagydíjra is” – jelentette ki Colin Kolles csapatfőnök.

Chandhok 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben szerepelt az F-1 előszobájának tekintett sorozatban. Három évvel ezelőtt a Belga, 2008-ban pedig a Német Nagydíj sprintversenyét nyerte meg. Tavaly egyszer állt dobogóra, harmadik lett a Brit GP „villámfutamán”.

José Ramón Carabantes, az új tulajdonos szerint a mai bemutató helyszínéül választott Murcia a HRT szellemi központjának számít.

Reuters
Bemutatták a Hispania Racing Team autóját Fotó: Reuters