Ezúttal Briatorét pécézte ki Max Mosley

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 20. 12:54
A Nemzetközi Automobil-szövetséget irányító Max Mosley továbbra is ragaszkodik álláspontjához, biztos abban, hogy a Formula-1 elhagyásával fenyegetőző nyolc csapat többsége hamarosan mégis csatlakozik a 2010-es világbajnokság mezőnyéhez. Az FIA-főnök úgy véli, a szereptévesztésben lévő Flavio Briatore által erősen befolyásolt érdekvédelmi szervezet, a FOTA jelenlegi megrendíthetetlennek tűnő egysége hamarosan megbomlik.


„Ez a vita nem a mohóságról, sokkal inkább a hatalomról szól. Van egy-két személy…leginkább egy olyasvalaki, aki Bernie Ecclestone-nak gondolja magát. Arról fogalmam sincs, hogy képes lenne-e elvégezni azt a munkát” – szögezte le Mosley.

A nemzetközi szövetség első számú vezetője már korábban is tett olyan kiejelntést és utalást, amely személyes érdekekre vezette vissza az egyre inkább elharapózó szembenállást, most pedig nevén is nevezte „vádlottját”.

„Úgy gondolom, hogy Flavio Briatore gondolja magát Bernie-nek. Eltökélten hisz ebben. Szerintem Bernie is azt gondolja velem együtt, hogy ha vegye meg az üzletrészünket, ha erre fáj a foga. De nem hiszem, hogy ezt meg is tenné” – tette hozzá a sokat bírált Mosley.

Az FIA-vezér állítja, a FOTA képviselői sohasem vennék át a hatalmat a sportágat irányító szervezettől, mert ehhez egységre lenne szükségük.

„Nem akarják megalkotni a szabályrendszert, mert nem tudnának megegyezni a feltételekről. Ha mégis megállapodnának, akkor azon mégis vitát kezdenének arról, miként is kell értelmezniük a szabályokat. A híres dupladiffúzor-ügyben is ezt láthattuk: a csapatok elfogadták az előírásokat, majd nekünk kellett közbelépnünk, hogy végre helyesen értelmezzék a szabályt. Így nincs sok értelme. Bizonyos emberek bizonyos pozíciót akarnak megszerezni, ami érthető is. De csak akkor, ha korrekt módon cselekednek, nem pedig sportszerűtlenül” – mondta Mosley.

Az FIA elnöke egyébként úgy véli, még hosszú ideig eltart majd a csatározás, így arra sem tippelt, mikor zárulhat le az a jogi eljárás, amelynek elindításáról pénteken döntött a nemzetközi szövetség. Állítása szerint a nyolc „szakadár” csapat előbb-utóbb belátja, maradnia kell a Formula-1-ben.