Eldőlt: pilótát cserélt a Sauber

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 14. 11:30
Kedden hivatalosan is bejelentették: versenyzőt cserélt a Sauber-csapat a Formula-1-es szezon hajrájára. A tapasztalt spanyol Pedro de la Rosa helyett a német Nick Heidfeld szerepel majd az utolsó öt futamon.


 

Kobajasi Kamui új társa éveken át kirobbanthatatlan tagja volt a száguldó cirksuznak, de a  BMW kivonulása miatt versenyzői állás nélkül maradt. Hónapokon át a Mercedes GP harmadik számó pilótája volt, majd nemrég átigazolt tesztelőnek a Pirellihez, amely a 2011-es szezontól lesz az F-1 hivatalos gumiszállítója.

"Úgy érzem magam, mintha hazajönnék. Hét éven át szerepeltem ebben a csapatban. Azonnal otthonosan mozoghatok, ez segíthet a jó eredmények elérésében" - jelentette ki Heidfeld.

A 33 éves német versenyző 2000-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, a Prost, a Jordan és a Williams versenyzője is volt a Sauber mellett. Összesen 167 futamon vett részt, 219 pontot gyűjtött, 12 alkalommal állt a dobogóra. A futamgyőzelem eddig elkerülte, erre ebben a szezon esélye sincs régi-új csapatával...