Button továbbra sem tart a bukástól

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 31. 16:03
A belgiumi gyors kiesés, az újabb kudarc sem keserítte el Jenson Buttont, aki egyáltalán nem tart attól, hogy formahanyatlása miatt elbukhatná a világbajnoki címet. A Brawn GP brit ásza biztos abban, előbb-utóbb ismét futamot nyer, amellyel el is döntheti a 60. Formula-1-es világbajnokságot. Persze eközben a vetélytársak már fenik a fogukat, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, versenyzői kihasználják majd Button hibáit.


A pontverseny éllovasa a Török Nagydíj megnyerésével hatra tornázta fel idei sikereinek a számát, azóta viszont immár ötödszörre nem került dobogóra, sőt most már célba sem érkezett. Spában azonban a nagy ellenfelek közül csak Sebastian Vettel „kaszált” nagyot a harmadik helyével, míg Rubens Bartrichello a hetedik, Mark Webber pedig csak a 9. lett. Button így 16 ponttal előzi meg a brazil, 19-cel a németet, 20,5-tel az ausztrált.

„Már Monzára kell figyelnünk. Újabb olyan pálya vár ránk, amelyen alacsony a leszorítóerő. Mintha Spában lennénk, de azért lesz némi különbség – jelentette ki Button. – Már beszéltünk a monzai terveinkről, az a legfontosabb, hogy legyen egy jó köröm az időmérőn. Persze, a hétvége további részein is kiválóan kell majd szerepelnem. Optimista vagyok, nincs okom a búslakodásra. Csak két ponttal csökkent az előnyöm, ez nem is olyan rossz. Remélem, hogy a következő versenyeken azért jobb teljesítményt nyújtok”.

Pedig az idei szezon első felében úgy tűnt, Button megállíthatatlan lesz, de Isztambul óta kisebbfajta pokoljárást élhet át. Szinte semmi sem sikerült, távol került a dobogós helyezéstől, de az a szerencséje, hogy a többiek sem nyújtanak folyamatosan jó teljesítményt.

„Ismét versenyképesnek kell lennem. Elég lenne, ha csak a negyedik vagy ötödik helyen érnék célba, de én többre vágyom. Azt imádom, amikor az élbolyban csatázom. Természetesen gondolhatnék csak és kizárólag a világbajnoki cím megszerzésére, de én győzni is akarok a futamokon. Ezért vagyok itt, ezt szeretem a legjobban” – szögezte le Button.


Természetesen a Red Bullnál azt remélik, Button már nem támad fel a hajrára, ezt ki is akarja használni az osztrák csapat.

„Rubens tíz pontot hozott rajta a legutóbbi két versenyen, míg Sebastian hat ponttal került közelebb Belgiumban. Június eleje, Isztambul óta nem volt jó futamhétvégéje. Ezt nem ismételheti meg a következő versenyeken. Még mindig négyen csatáznak a világbajnoki címért, így nem engedheti meg magának, hogy ilyen bőkezűen szórja el a pontokat. Nincs még vége a világbajnokságnak” – jelentette ki Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.


A száguldó cirkusz a jövő hét végén a monzai történelmi pályán, az Autodromo Nazionalén folytatódik. A pálya adottságai inkább Red Bull-sikert ígérnek, de a belgiumi futam tapasztalatai, a Ferrari, a Force India és a BMW-Sauber remeklése után már semmit sem jelenthetünk ki ezer százalékos magabiztossággal.