Büntetés vár Lewis Hamiltonra

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 9. 14:00
Újabb csapás érte a 2008-as világbajnokot! A legutóbbi négy versenyen háromszor "nullázó" Lewis Hamilton ugyanis hiába szerezné meg a legjobb helyet a vasárnapra halasztott időmérő edzésen, csak a hatodik helyről indulna a Japán Nagydíjon. A McLaren ugyanis váltót cserélt a klasszis autójában, ezért jár automatikusan az öt rajthelyes büntetés.


 

Ezzel tovább csökkentek a klasszis esélyei a világbajnoki címre, hiszen a kiesések miatt már így is 20 pontos hátrányba került. A szuzukai balszerencse után immár nagy bravúrra lenne szüksége a futamgyőzelemhez.

„Az időmérőt megelőző utolsó szabadedzésen ismét abnormális volt az olajnyomás a váltóban. Pedig azt gondoltuk, már orvosoltuk ezt a problémát. De az autó beindításánál azt tapasztaltuk, hogy a reméltnél sokkal rosszabb a helyzet. Ezért ki kellett cserélni a váltót” – áll a wokingi csapat hivatalos közleményében.

Hamilton már pénteken bajba került, az első tesztelésen a védőfalnak csúszott. Emiatt összetört az autó első felfüggesztése, a brit klasszis sok időt veszített. A szerelők azonban rendbe hozták a kocsit, így a 2008-as világbajnok szerepelhetett a második szabadedzésen. Igaz, mindössze nyolc kört tett meg…


A hatalmas eső miatt a szombatra tervezett időmérő edzés vasárnap magyar idő szerint 3 órakor indítják el, a futam pedig 8 órakor kezdődik. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
F-1: vasárnap lesz az időmérő edzés!
Áll a víz a szuzukai pályán, a biztonsági autó is többször megcsúszott az ellenőrző körben, ezért vasárnapra halasztották az időmérő edzést a 61. Formula-1-es világbajnokság Japán Nagydíján. Szombatra borzasztóan elromlott az...
Tovább a teljes cikkhez »