F-1: vasárnap lesz az időmérő edzés!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 9. 08:25
Áll a víz a szuzukai pályán, a biztonsági autó is többször megcsúszott az ellenőrző körben, ezért vasárnapra halasztották az időmérő edzést a 61. Formula-1-es világbajnokság Japán Nagydíján. Szombatra borzasztóan elromlott az idő, így a harmadik szabadedzésen mindössze Jaime Alguersuari és Timo Glock ért el értékelhető eredményt. A többiek nem jutottak túl a beállító körö(kö)n.


 

Magyar idő szerint 7.50 órakor újabb félórás halasztást jelentettek be. Egyre valószínűbb, hogy a kvalifikációt vasárnapra kell elcsúsztatni...

8.00. ó.: Változzunk át időjárásjelentési "szakemberré"! A Szuzukából rékezett hírek szerint az elmúlt 3 órában 26 mm csapadék esett a pályára. A következő néhány órában ennek a dupláját (!!!) várják az előrejelzések szerint.

8.10 ó.:  Amennyiben magyar idő szerint 9.30-ig nem tudják elkezdeni az edzést, akkor azt vasárnapra kell halasztani.

8.30 ó.: Eldőlt, szombagton nem lehet megrendezni a kvalifikációt. A szervezők úgy döntöttek, hogy magyar idő szerint vasárnap 3 órától futák majd az időmérő edzést, ha megengedi azt az időjárás...Averseny pedig - ebben nincs semmilyen változás - vasárnap 8 órakor kezdődik.

Legutóbb 2004-ben fordult elő, hogy vasárnap kellett megrendezni a Japán Nagydíj kvalifikációját. Akkor Michael Schumacher bizonyult a leggyorsabbnak, testvére, Ralf Schumacher és Mark Webber előtt. A futamon is a két német klasszis volt a legjobb, a Ferrari és a Williams versenyzője mögött az akkoriban a BAR-Hondánál szereplő Jenson Button állhatott fel a dobogóra.