Vettel-Alonso szópárbaj a Formula-1-ben

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 27. 14:21
Az idei Formula-1-es világbajnokság két legnagyobb esélyese, Sebastian Vettel (Red Bull Racing) és Fernando Alonso (Ferrari) között kisebb szóváltás keletkezett, miután az egyre csökkenő esélyű spanyolnál kezd elszakadni a cérna.


 

"Még ha csalódást is okoz, azt kell mondjam, jelenleg ez a reális helyünk, a Red Bullok és a McLarenek mögött - mondta Alonso az Indiai Nagydíj szombati időmérő edzése után. - Most nemcsak Vettel, hanem inkább Newey ellen harcolunk."

A kétszeres világbajnok így utalt arra, hogy a Red Bull Racing utóbbi eredményei leginkább a híres, már számos világbajnok autót összerakó tervezőmérnöknek, Adrian Neweynak köszönhetőek. A világbajnoki címvédő Vettel válasza sem késlekedett sokat.

"Ez az állítás nem túl hízelgő azok számára, akik a garázsban dolgoznak. Ez az egész nem egyemberes show. Ez egy csapat, melynek Adrian is része, és mindenki hozzájárul a maga módján. Nem lenne tisztességes összehasonlítani azt, hogy kinek mekkora a szerepe."

Majd hozzátette, akkor is egy csapat voltak, mikor nem jöttek az eredménye, az sem csak Adrian Newey hibája volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
F1: Vettel indul az élről, Alonso ötödik
A vártaknak megfelelően a szabadedzéseket uraló, címvédő Sebastian Vettel és a Red Bull Racing nyerte az Indiai Nagydíj időmérő edzését. A pontversenyben fő rivális Fernando Alonso (Ferrari) csak az ötödik helyet szerezte meg,...
Tovább a teljes cikkhez »