Red Bull: Webber már látja az utódját

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 1. 13:20
Mark Webber a hétvégi Brit Nagydíj előtt jelentette be, hogy szezon végén elhagyja a Formula-1-et. Csapata, a Red Bull már keresi az utódját, egyelőre három jelölt van az üresedésre, közülük az ausztrál egyet személyesen is támogat.


 

Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrál pilótája múlt héten jelentette be, hogy a 2013-as szezon végén elhagyja a Formula-1-et. Mivel a döntés végleges, az istálló számára legfontosabb az utódlás kérdése.

Christian Horner csapatfőnök megemlítette a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso két pilótáját, Daniel Ricciardót és Jean-Éric Vergne-t, valamint Kimi Räikkönent (Lotus) is bedobta a köztudatba, mint lehetséges jelöltet.

Az egyik legvalószínűbb és legkkézenfekvőbb választás valóban Ricciardo lenne, akit Webber is támogatna, és nem csak azért, mert honfitársak.

"Párszor már beszéltünk egymással, de a jövőben talán többet fogunk - nyilatkozta Webber a BBC-nek. - Azt hiszem, nagyon jó helyzetben van. Megérdemelné, hogy pilóta legyen a Red Bullnál, többször bizonyított már."

"Daniel pontosan tudja, hogy ez másmilyen kihívás, mint az a csapat, ahol most van. A nyomás sokkal nagyobb lesz rajta. Ki tudja, mit hoz a jövő, de a legjobbakat kívánom neki."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mélyponton a gumihelyzet a Formula-1-ben
A hétvégi Formula-1-es Brit Nagydíj drámai fordulatokat tartogatott, de leginkább azzal kerül be a sportág történetébe, hogy a gumiprobléma Silverstone-ban érte el a mélypontját. Ezt négy defekt, és a gyártó Pirelli...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A gumi csődöt mondott, a pilóták nem
Káoszba fulladt Silverstone, miután a Formula-1 -es Brit Nagydíjon rövid időn belül hárman is bal hátsó defektet kaptak, köztük az élen autózó Lewis Hamilton (Mercedes) is. Nem sokkal a verseny vége előtt a futamot vezető...
Tovább a teljes cikkhez »