Vettelnek nem számít a Ferrari pénze

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 4. 16:29
Mit szól ehhez Luca di Montezemolo? A Ferrari elnöke ugyanis lépten-nyomon azt hangoztatja, előbb-utóbb megszerzi a maranellói F1-es csapatnak a tavalyi világbajnokot, a legnagyobb sikerei döntő részét a Red Bullal elérő Sebastian Vettelt. Nemrég még a német klasszis is nagy álmai közé sorolta az olasz istállót, mostanra azonban gyökeresen megváltozott a véleménye…


 

A 2010-es szezon legjobbja nemrég hosszabbította meg szerződését a 2014-es idény végéig, sőt állítja, egyelőre nem is gondolkodik azon, milyen lenne az élete a Vörös Bika nélkül.

„Úgy dolgozunk a Red Bullnál, mintha egy nagy család tagjai lennénk. A jó hangulathoz és közérzethez pedig hozzájárul a biztonság és a morális támogatás is” – kezdte Vettel.

A nemzetközi szaksajtó úgy tudja, a szerződés-hosszabbítás alkalmával jelentősen megemelték a német pilóta fizetését, de ő állítja, nem ez volt a legfontosabb. Seba Vettel számára többet ér a Red Bull kiváló háttérmunkája is.

„Ez sokkal lényegesebb, mint az, mekkora összeg kerül a bankszámlámra” – jegyezte meg Németország új nemzeti hőse, azt sugallva, a Ferrarinál bizony még jobban kereshetne.

A média pedig úgy tudja, a red bullos elkötelezettség előtt tárgyalt a maranellóiakkal, vagyis volt valami Luca di Montezemolo optimizmusában. De most úgy tűnik, éveket kell még várnia arra Olaszországnak, hogy a Ferrari kötelékéhez tartozónak mondja Vettelt.

„Gyerekként természetesen sokszor álmodsz arról, hogy vezetheted az egyik vörös autót és azzal nyersz versenyeket. De az évek múlásával rengeteg tapasztalatot szerez az ember, az álmok helyére pedig a valóság lép. Nálam már a Red Bull élvez elsőbbséget.”