Túlórás futballhorror a Soldier Fielden

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 12. 10:10
A tengerentúli amerikai futball-bajnokság (NFL) alapszakaszának tizenötödik fordulójában az előrehozott mérkőzésén a rájátszásért, azaz az életben maradásért folyt a harc. A hazai pályán játszó Chicago Bears és a vendég New Orleans Saints is abban a tudatban lépett pályára, ha itt elbukik, az szinte biztosan szertefoszlatja továbbjutási reményeit.


A Medvék számára tökéletesen indult a találkozó: a kezdő kickoffot Danieal Manning 83 yardon keresztül touchdownig vitte vissza, 7-0-ás vezetéshez juttatva a hazaiakat. A kitűnő kezdés megadta a meccs alaphangját: a Chicago végig irányította az első két negyedet, a New Orleans passzrekordokat döntögető irányítója, Drew Brees az első félidőben 24 kísérletéből csak tizet tudott elkapóhoz dobni és ezzel mindössze 93 yardig jutott.

 

Ezzel szemben a Medvék quarterbackje, Kyle Orton magabiztosan vezette támadásra csapatát és a félidő vége előtt 55 másodperccel hat yardos TD futásával 21-7-es Bears-vezetésre alakította az eredményt.

 

A második játékrészre egy teljesen kicserélődött New Orleans futott ki a gyepre. Főleg a védelem szívta fel magát, 2 interception, labbaszerzés segítségével folyamatosan a saját térfele környékén tartotta a chicagói támadósort, míg a Szentek támadásai rendre eredménnyel jártak.

 

Előbb a chicagói születésű Saints running back, Pierre Thomas mártott tőrt szülővárosa szívébe egy 42 yardos TD futással, majd a meccs vége előtt 3 perccel Marques Colston egy 11 yardos elkapással már a 24-21-es vezetést is megszerezte a vendégcsapat számára.

 

A Soldier Field fanatikus szurkolótábora még egy utolsó rohamra tüzelte a hazai csapatot és hőssé varázsolta az egyébként is kitűnő rugójátékost, Robbie Gouldot. „Golden” Gould először a rendes játékidő vége előtt 2 másodperccel 28 yardos mezőnygóllal 24-24-es döntetlenre alakította az állást, majd a hosszabbítás harmadik percében ezt sikerrel megismételte 35 yardos távolságból. Hiába jött vissza a meccsbe a New Orleans Saints, a végeredmény 27-24-es győzelem a Chicago Bears számára.

 

Mindez azt is jelentette, hogy a két gárda közül a Medvék tartották életben továbbjutási reményeiket, a Szenteknek pedig nem sikerült megtörni a „chicagói átkot”: tavaly ugyanebben a stadionban az utolsó fordulóban kaptak ki, ami akkor is a Saints rájátszás helyébe került. Két éve még fájdalmasabb vereség volt az osztályrészük: az NFC döntőjében, a Super Bowlba jutásért vívott mérkőzésen verte meg őket a Chicago.

NFL:
ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ:
  • CHICAGO BEARS - NEW ORLEANS SAINTS 27-24 (7-0, 14-7, 0-7, 3-10, 0-3)-h.u.