Szándékosan gyilkolhatott Pistorius

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 14. 15:15
A rendőrség szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy Oscar Pistorius szándékosan gyilkolta meg barátnőjét, és ezt állítólag bizonyítékokkal is alá tudja támasztani. A szomszédok már a pisztoly első eldördülése előtt hangokat hallottak a házból.


 

A reggeli sajtóhírek még arról szóltak, Oscar Pistorius tévedésből ölhette meg barátnőjét hajnali négy órakor, azt hihette, betörő járkál a házban.

Csakhogy: a szomszédok állítólag a tragédiát megelőző este, sőt közvetlenül előtte is hangokat hallottak a kerítésen túlról, ami megcáfolni látszik az előfeltevést.

Továbbá az is tudvalevő, a Pistorius-villában gyakorta előfordultak hangos szócsaták, többször a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia.

Azt a hatóságok is megerősítették, a páron kívül más nem tartózkodott a házban, ahova a biztonsági rendszerek miatt nagyon nehéz bejutni, tehát arra is kevés lett volna az esély, hogy betörővel találkozzon a dél-afrikai parasportoló.

A körülményekről egyelőre kevés információ szivárgott ki, annyi ugyanakkor bizonyos, hogy a kiérkező rendőrök már a helyszínen találták a mentőket, akik nem tudták újraéleszteni a 30 éves Reeva Steenkampot.

A modellt négy lövés találta el a karján és a fején, esélye sem volt a túlélésre. A hírek szerint néhány hónapja voltak együtt az atlétával, aki az olimpián és a paralimpián is rajthoz állt Londonban a nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius lelőtte a barátnőjét
A dél-afrikai rendőrség megerősítette azokat az egybehangzó sajtóértesüléseket, melyek szerint Oscar Pistorius éjszaka lelőtte barátnőjét, akit betörőnek hitt. A művégtagokkal versenyző atlétát jelenleg is kihallgatja a...
Tovább a teljes cikkhez »