Persson: A karácsonyi készülődés várhat

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 15. 17:30
A Váci utcán éppen meggyes rétest majszoltunk hétfő koradélután az egyik kollégámmal, amikor szembejött velünk Jörgen Persson, a Lombard BVSC ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszezője. Érdeklődésünkre a svéd sztár elárulta, hogy nem sokkal korábban érkezett Halmstadból Ferihegyre, és már igyekszik is a zuglóiak délutáni edzésére.


 

„A karácsonyi ajándékokat idejében beszereztem, de egyelőre nem hoznak lázba az ünnepek – jelentette ki Jörgen Persson. – Pillanatnyilag egyvalami foglalkoztat, mégpedig az, hogy legyőzzük olasz ellenfelünket péntek este Pápán. Természetesen családi körben töltöm a szentestét, de mielőtt magával ragadna a bensőséges hangulat, a pingpongasztal mellett kell helytállnom. Most érkeztem meg Halmstadból, a szülővárosomból, rohanok is edzeni.”

Arra pedig nagy szükség lesz, hogy Persson megcsillantsa klasszisát. A Bajnokok Ligája hatfordulós csoportkörének ötödik játéknapján a Lombard BVSC férfi asztalitenisz-csapata az olasz Sterilgarda Castelgoffredo együttesét fogadja a pápai városi sportcsarnokban. A találkozó tétje nem csekély, esetleges győzelme esetén a zuglói gárdának megmarad az esélye a továbbjutásra.

A magyar bajnokcsapat pillanatnyilag a harmadik helyén áll egy megnyert és három elveszített mérkőzéssel a háta mögött, eddigi egyetlen sikerélménye éppen az olaszokhoz fűződik. Idegenben diadalmaskodott 3:1 arányban a Jörgen Persson, Zwickl Dániel, Nagy Krisztián összeállítású garnitúra.

„Leginkább azt sajnálom, hogy Budapesten kikaptunk a Würzburgtól és a Niederösterreichtól is, a kettőből legalább az egyiket hozni kellett volna – emlékeztetett a skandináv ász. - Hátha jót tesz a helyszínváltozás, Budapest után Pápán nyerni kell. Ami engem illett, igyekszem két győzelemmel kivenni a részem a sikerből. Amíg matematikai esélyünk van, addig nem adhatjuk fel.”

A rivális változatlanul erős trióval készül az összecsapásra: a kínai Kuo Csin-hao, a világranglistán igen előkelő pozícióban lévő portugál Monteiro, valamint a román származású Bobocica alkotja az együttest.

A mérkőzés helyszínválasztásáról annyit: amint az köztudomású, a csapat névadó szponzora, Bíró Péter Pápán működtet másodosztályú labdarúgócsapatot, s a két műhely közti kötelék szorosabbra fűzése vezette a cégtulajdonost - miként tavaly is - arra, hogy az asztaliteniszezők egyik találkozójának a Veszprém megyei várost nyerje meg házigazdaként. A mérkőzésre a belépés ingyenes.

 

FÉRFI ASZTALITENISZEZŐK BAJNOKOK LIGÁJA, C CSOPORT:
1. Frickenhausen-Würzburg (német) 7 pont
2. SVS Niederösterreich (osztrák) 7
3. Lombard BVSC 5
4. Sterilgarda Castelgoffredo 5

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK:


JAN-OVE WALDNER ÉS JÖRGEN PERSSON PARÁDÉJA