Jörgen bánata: Werner énekelte a slágert

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 21:16
A férfi asztaliteniszezők Bajnokok Ligájának C csoportjában a Jörgen Persson, Nagy Krisztián, Zwickl Dániel alkotta Lombard BVSC együttese 3:2-re kikapott a címvédő osztrák SV Niederösterreich csapatától a negyedik fordulóban. A zuglóiaknak így csupán matematikai esélyük maradt a továbbjutásra.


 

 

 

 

Akárcsak a múlt pénteken a német Frickenhausen Würzburg ellen, ezúttal is Jörgen Persson ragadott elsőként ütőt a Lombard BVSC játékosai közül. Akkor a svéd legenda nem tudta hozni a kötelező győzelmet, társai - Nagy és Zwickl - pedig minden igyekezetük ellenére képtelenek voltak korrigálni a folytatásban.

 

A világranglista 19. helyén álló Persson ellenfele a kínai származású, osztrák állampolgárságú Chen Weixing volt, aki a 22. pozíciót birtokolja a rangsorban. Eleinte meglehetősen hullámzó volt a játék, az első adogatópontra a nyolcadik labdamenetig kellett várni (5-3). A zuglóiak skandináv ásza ekkorra tökéletesen bemérte az ütőtávolságot, pörgetett tenyeresei és nyesett fonákjai szétzilálták Chen játékát.

 

Az első szettet 11-4-re, a másodikat 11-7-re nyerte a házigazdák játékosa, a harmadikban azonban elveszítette a ritmust, és kapkodni kezdett. 7-3-ra vezetett, karnyújtásnyira volt a mérkőzés megnyerésétől, ezután azonban sorra rontott, 7-11 lett oda. Még így is lépéselőnyben volt Persson, a negyedik szettben pedig bedarálta osztrák-kínai riválisát. 10-8-nál az első meccslabdáját még nem használta ki, a másodikat viszont igen. (11-8, 1:0).

 

Következett Nagy Krisztián (310.) és az osztrákok világklasszis kaucsukbűvölője, a Jörgen Perssonhoz hasonlóan egyéni világbajnoki címmel büszkélkedő Werner Schlager (13.). Nagy nem volt kishitű, ellenlábasa tekintélyt parancsoló eredménysorára fittyet hányva alaposan bekezdett.

 

Lendületes támadójátéka meglepte Schlagert, aki feltűnően sokat rontott. 6-4-es hazai vezetésnél előbb a hálóba ütötte a szervát, majd bizonytalan adogatását könyörtelenül lecsapta a 19 esztendős magyar fiú (8-4). Krisztián virtuóz játéka az eredményjelzőn is nyomott hagyott, 11-9-re nyerte a nyitó felvonást.

 

A második szettet az osztrák fenomén rutinból hozta 11-8-ra, a harmadikban azonban ismét az ifjonti hév diadalmaskodott. Nagy 10-9-es előnyénél Schlager fonákja a messzeségbe szállt (11-9, 2:1). A sógorok pingpongkirálya azonban felállt a padlóról, és letaglózó magabiztossággal mentette döntő játszmára a csatát (4-11, 2:2).

 

„Gyerünk, Krisz! Meglesz! – kiáltotta egy elszánt női hang gazdája a nézőtérről. Nem lett meg. Pedig „Krisz” nagyon akarta. Werner Schlager nem különben (7-11, 2:3). 1:1 után Zwickl Dánielen (113.) volt a sor, Daniel Habesohn (142.) ellen az esélyesség terhével a vállain állt asztalhoz. A tudásbeli különbség és a lélektani plusz Zwickl javára billentette a mérleg nyelvét (3:0), osztálykülönbség volt közöttük (11-6, 11-8, 11-3).

 

És eljött a várva várt pillanat. Legendák csatája, második felvonás. Októberben a Sportarénában, novemberben pedig a Körcsarnokban. Ami a teniszben John McEnroe és Björn Borg, az az asztaliteniszben Jörgen Persson és Werner Schlager.

Korukat és eredménylajstromukat összevetve a Table Tennis Classics jelző nem túlzás a BVSC-Niederösterreich BL-csata csúcsmérkőzése kapcsán. Az első szettben Persson még vezetett 8-6-ra, de aztán mégis Schlager könyvelhetett el 11-9-es részsikert.

 

Csak ámult és bámult a publikum a szemet gyönyörködtető labdamenetek láttán, a második játszmában pedig a szerencse is a korábban többször is peches svéd sztár mellé szegődött. 9-10-ről nyerte 12-10-re a második játszmát (1:1). Ezután Persson ritmust váltott (11-9), Schlager azonban nem hagyta magát. Egalizált (7-11, 2:2).

Döntő szett. A svéd szellemesen támadott, az osztrák a védekezés magasiskoláját mutatta be. Persson előbb 4-6-ról 6:6-ra, majd 6:8-ról 8:8-ra egyenlített, mindhiába. Ponénról ponénra remekül szórakozhattunk, a végén azonban mégsem nevethettünk (8-11, 2:3).

Így Nagy Krisztián és Chen Weixing mérkőzésén dőlt el minden. Az osztrák-kínai pedig kikaparta a sógoroknak a gesztenyét (0:3).

 


ASZTALITENISZ, FÉRFIAK, BAJNOKOK LIGÁJA,
C CSOPORT, 4. FORDULÓ:
LOMBARD BVSC - SV NIEDERÖSTERREICH (OSZTRÁK) 2:3
Jörgen Persson (svéd) - Chen Weixing (osztrák) 3:1 (4, 7, -7, 8)
Nagy Krisztián - Werner Schlager (osztrák) 2:3 (9, -8, 9, -4, -7)
Zwickl Dániel – Daniel Habesohn (osztrák) 3:0 (6, 8, 3)
Jörgen Persson - Werner Schlager 2:3 (-9, 10, 9, -7, -8)
Nagy Krisztián - Chen Weixing 0:3 (-2, -9, -6)