Megkezdi amerikai hódítását Erdei Zsolt!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 18. 09:21, Utolsó módosítás: 2010. november 20. 10:19
Eljött a nagy nap, egy hónappal a szenzációs bejelentés, és két héttel a kiutazás után szombaton este a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki címéért kiírt Paul Williams-Sergio Martínez összcsapás előtt a kenyai származású Samson Onyango ellen megkezdi tengerentúli pályafutását Erdei Zsolt.


Közel négy és fél év telt el azóta, mióta Nagy János első magyarként címmérkőzésen bokszolt az Egyesült Államokban. Csonttörő kirándulása Los Angelesben mindössze 49 másodpercig tartott, hiszen ennyi idő elteltével ütötte ki őt Jorge Barrios, most Madár áll óriási lehetőség előtt.

Erdei utoljára tavaly novemberben lépett a kötelek közé, amikor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét, ám ahelyett, hogy eredeti tervei szerint két-három meccset vívott volna, a német Universum Promotion nem hosszabbította meg júniusban lejárt szerződését.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Hogyan végződik az Erdei-Onyango összecsapás?
Erdei kiütéssel győz 47.4%
 
Erdei pontozással győz 47.3%
 
Onyango kiütéssel győz 3.9%
 
Onyango pontozással győz 1.4%
 

Azóta keveset lehetett hallani a veretlen magyar öklözőről, ám október 20-án bombaként robbant a hír, az egyik legismertebb amerikai promóter, Lou DiBella felkarolta őt és novemberben Atlantic Cityben megkezdheti tengerentúli pályafutását, a cél pedig meghódítani a kontinenst és kihívni a legismertebb bunyósokat.

Az edzések jó ideje zajlottak Magyarországon id. Balzsay Károly vezetésével, majd november 6-án repülőre szálltak és New York felé vették az irányt, ahol a végső szakaszához érkezett a felkészülés.

„Szerencsére rendben megérkeztünk Amerikába, még az idő is kifogástalan. Ideális helyen, a Wall Street negyedében van a szállásunk, pár sarokra az edzőteremtől. Így minden adott ahhoz, hogy itt is megkezdjem a felkészülésemet. Az átállással remélem nem lesz problémám, és sikerül hamar akklimatizálódnom" – olvasható Madár nyilatkozata a landolást követően a profiboksz.hu-n.

Erdeiék a híres Trinity Box Gymben tartott edzéseket követően szerdán indultak el a mérkőzés színhelyére, a keleti part Las Vegasába, Atlantic Citybe. Magyar idő szerint péntek éjjel lezajlott a mérlegelés, Erdei 79,3, riválisa, Samuel Onyango pedig 78,8 kg-ot nyomott. Az összecsapásra magyar idő szerint vasárnap hajnalban, 3:55 órakor kerül sor.

„Nagyon régen kellett utoljára tartanom a súlyomat, és fogyasztanom, hiszen legutóbb cirkálósúlyban léptem a szorítóba - nyilatkozta Erdei Zsolt. - Szerencsére most sem volt gond, jól sikerült a felkészülésem, és a súlyom is a helyén volt. Jó formában érzem magam, és remélem, sikerül kihoznom magamból a legjobbat. Már két alkalommal bokszoltam Amerikában, és mindkétszer vastapsot kaptam, így szerintem tetszik majd most is a közönségnek, amit látni fog. Agilisabban fogok bokszolni, ennyi. Van még bennem bizonyítási vágy, érzem magamban az erőt és a szunnyadó lehetőségeket, amelyek remélhetőleg a felszínre törnek. Várom már a szombatot, hogy egy év után újra szorítóba léphessek." – nyilatkozta Erdei Zsolt közvetlenül a mérlegelés után.

ERDEI ZSOLT - NÉVJEGY:
Erdei Zsolt 1974. május 31-én született Budapesten, 178 centiméter magas, 79 kilogrammot nyom. Középsúlyban amatőrként 2000-ben olimpiai, 1997-ben világ- 1998-ban és 2000-ben Európa-bajnoki címet szerzett. Első profi mérkőzését 2000. december 5-én Hamburgban vívta, 2004 és 2009 között a WBO félnehézsúlyú világbajnoka volt (11-szer védte meg címét), 2009-ben elhódította a WBC cirkálósúlyú övét is. Profi mérlege 31 győzelem - 0 vereség (17 KO/TKO)
MIT KELL TUDNI SAMSON ONYANGÓRÓL?
A kenyai fővárosban, Nairobiban született 1971. október 16-án, 187 centiméter magas, 9 centiméterrel emelkedik magyar riválisa fölé, a Kalapács becenévre hallgat. Eddigi 26 profi ütközetéből 20-at megnyert (3-at KO-val), 6-ot bukott el (3-at KO-val) zömét Afrikában, Kenyában, Ugandában és Tanzániában vívta. Utoljára május 1-én lépett a szorítók közé Mustapha Noor ellen, akit technikai KO-val vert, igaz előtte februárban Oroszországban Konsztantin Piternovtól szintén technikai KO-val a második menetben vereséget szenvedett.