Lengyel bunyósé lett Erdei vb-öve

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 16. 10:05
Meglepetésre a rendkívül ütésállónak tartott Giacobbe Fragomeni csak a nyolcadik menetig bírta, így a lengyel Krzysztof „Diablo” Wlodarczyk kiütéssel győzött a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címmérkőzésén. A találkozóra amiatt került sor, hogy az itáliai ökölvívót november 22-én heroikus küzdelemben pontozással legyőző Erdei Zsolt január 23-án lemondott a vb-övről.


Wlodarczyk és Fragomeni korábban egyszer már összecsapott, akkor döntetlennel zárult a találkozó. Ezúttal Lódzban léptek szorítóba a bunyósok, így a Diablo becenévre hallgató klasszist tartották esélyesebbnek. Eleinte még Fragomeni ment előre, de támadásaira a magasabb és hosszabb karú lengyel kiváló egyenesekkel válaszolt.

Wlodarczyk a meccs első felében elsősorban a védekezésre összpontosított, alig támadott, de a hatodik menetben „lesújtott”. A hazai öklöző keményen eltalálta az itáliai fejét, aki padlóra is került. Az Erdei ellen rendkívül ütésálló Fragomeni két „felvonással” később ismét megrendítő ütést kapott, ezzel be is befejődött a találkozó.