Kölnben védheti meg címét a legenda

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 11. 14:36
A WBC nehézsúlyú világbajnoka, Vitalij Klicsko (41-2-0, 38 K.O.-T.K-O.) március 19-én, Kölnben lép legközelebb szorítóba, a kiváló amatőr, s makulátlan profi mérleggel rendelkező kubai Odlanier Solis ellen.


Az idősebb Klicsko-testvér legutóbb októberben bokszolt, akkor Shannon Briggst győzte le egyhangú pontozással, így következő összecsapásán azzal a Solisszal nézhet majd farkasszemet, aki eddigi 17 profi mérkőzésének mindegyikét megnyerte, s mintegy lélektani hadviselésként nemrég azzal vádolta az ukrán legendát, hogy megpróbálja elkerülni őt.

Klicsko - bár tisztelettel szólt leendő ellenfeléről - tagadta, hogy tartana a 2004-ben olimpiai bajnoki címet szerzett ökölvívótól. Mint azt legutóbbi nyilatkozatában elmondta, szeretné megmutatni, hogy méltó a korábbi nagy elődökhöz (Ali, Lewis, Tyson), akik korábban szintén birtokolták a Bokszvilágtanács övét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kubai kihívó várhat Vitalij Klicskóra
A kubai Odlanier Solis legyőzte az amerikai Ray Austint, ezzel hivatalosan is ő lépett elő a WBC (Boksz Világtanács) ukrán világbajnokának, Vitalij Klicskónak a kihívójává....
Tovább a teljes cikkhez »