Ismét a hatalmas Giants nevetett

Létrehozva: 2012. február 6. 09:47
A New York Giants negyedszer is megnyerte a Super Bowlt magyar idő szerint hétfő hajnalban, 21-17-re győzte le a New England Patriotsot az indianapolisi Lucas Oil Stadionban. Pedig az alapszakaszban még kevés jel mutatott arra, hogy 2008 után ismét ünnepelhet.


 

A papírforma arra szolgál, hogy felborítsák – szól a közhely, amely a vasárnapról hétfőre virradó éjjel újabb bizonyságot nyert.

Tom Brady keze már az elején megremegett, és mivel a szabálytalan passz után touchdownt is bevitt a Giants, máris 9-0-ra elhúzott.

A Pats azonban magára talált, és a nagyszünetre fordult a kocka, egy ponttal a New England vezetett. Az ezt követő Madonna-villámkoncert már aligha szolgálta a szurkolók szórakozását, ennél ütősebb programot is kiötölhettek volna a szervezők. Talán ha nemcsak a látványra, de az éneklésre is odafigyel a "Pop hercegnője"…

A játékhoz visszakanyarodva: a harmadik negyedben még a Patriots akarata érvényesült, a záró felvonást azonban 6-0-val behúzták a New York-iak, és a Green Bay Packersszel egyetemben négy Super Bowl-győzelmet számlálnak.

A Giants az első olyan csapat, amelyik az alapszakaszban sorozatban négyszer is alulmaradva lett végső győztes, ám ilyesmivel most aligha foglalkoznak arrafelé.

A 46. Super Bowl MVP-jének, azaz legértékesebb játékosának a győztes csapat irányítóját, Eli Manninget választották, akinek 40 passzából 30 sikeres volt, és 296 yardot hozott a konyhára.

A 2008 nagydöntő kimenetele megismétlődött, a New England játékosok szeme előtt pedig talán már most a jövő februári, New Orleans-i SB lebeg.

SUPER BOWL
New York Giants–New England Patriots 21–17 (9–0, 0–10, 6–7, 6–0)
Címkék: super_bowl