Hazánk rendezheti a világbajnokságot!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 14:24
Magyarországon egyesül újra a tizenhét éve széthullott család: a kyokushin-karate több mint húsz ágazatának képviselő küzdenek meg Budapesten az egyesített világbajnoki címért - jelentették be a szombati sajtótájékoztatón.


Ünnepélyes keretek között jelentették be szombaton Budapesten: tizenöt év után újra világméretű eseménynek lesz házigazdája Magyarország, a szentesi Kyokushin-kan Oyama Dojo SE rendezésben.

Az eseménynek a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont 2009. október 2. és 4. között. 

A megnyitó ceremónián megjelent a hazai karateélet krémje, kancho Hatsou Royama, a kyokushin-kan nemzetközi igazgatója, valamint Eduardo Da Costa, a kan brazil vonalának képviselője, illetve az évek alatt szétszóródott harcosok, szakirányok delegáltjai.

A kyokushin-karate évtizedes múltra tekint vissza. Alapítója, Sosai Oyama 1994-es halála óta a japán mester tanítványai őrzik eme nemes harcművészet hagyományait. Az elmúlt majd' két évtized óta a korábban egységes család több irányzatra szakadt szét, ám a közös gyökereket - mint például az ellenfél tisztelete, illetve a mérkőzést megelőző rituálé - megtartották, a szabályokat nem módosították.

Brezovai Sándornak - a szentesi dojo szenszejének - és kollegáinak több mint egy évébe került, hogy újra egy asztalhoz hozzák a kyokushin körülbelül 25 jelenlegi stíluságát.

A világbajnokságra körülbelül 500 indulót kalkuláltak a rendezők. A jelentkezőket a férfiaknál négy súlycsoportban (70 kg alatt, 80 kg alatt, 90 kg alatt és 90 kg fölött), míg a hölgyeknél három súlycsoportban (55kg alatt, 65 kg alatt, 65 kg fölött) várják. Hazai színekben négy-négy versenyző léphet pástra október 2-4-e között.

TÖBB MINT VILÁGBAJNOKSÁG
A 25 stílusirány vezetői közül húszan már jelezték, hogy lehető legerősebb képviselővel vesznek részt a három napos megaviadalon, hogy egyértelműen el lehessen dönteni: ki a legjobb kyokushin-képviselő 2009-ben.
Kancho Hatsou Royama meghatódással hallgatta a szentesi polgármester köszöntőjét, melyben egyesülésre hívta fel a harcosok képviselőit.