Ellentmondások a Pistorius-ügyben

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 20. 13:00
Ma folytatódott a dél-afrikai Oscar Pistorius ügye, aki lelőtte barátnőjét pretoriai luxuslakásukban. A bírósági ügy bonyolódik.


 

Annyi már kiderült, hogy a többszörös paralimpiai bajnok Oscar Pistorius három lövéssel megölte szupermodell barátnőjét, Reeva Steenkampot. A körülményeket azonban tárgyalják, mert a tragédia számos részlete még egyáltalán nem tiszta.

Nem tudni például, hogy a sportolón voltak-e a műlábai (a vád szerint igen, a védelem szerint viszont nem), és a mai nap egyik legfontosabb szereplője, Hilton Botha rendőrnyomozó teljesen összezavarodott, és sokszor nem tudott a védelem keresztkérdéseire egyértelműen válaszolni.

Kiderült, a rendőrök csak felületesen ellenőrizték Pistorius telefonját (a nyomozók szerint ugyanis nem hívta a mentőket), a holttesten pedig nem voltak, csak golyó ütötte sebek, azaz beigazolódni látszik, hogy Pistorius a fürdőszobaajtót törte be a krikettütővel.

Reeva Steenkamp valószínűleg nem menekült a fürdőszobába, a boncolás során ugyanis a húgyhólyagja üres volt, azaz tényleg WC-re mehetett. A helyszínen talált szteroidok pedig növényi eredetűek, nincsenek tiltólistán. Ráadásul a luxuslakás egy része fel van állványozva, azaz egy betörő valóban besurranhatott.

Ugyanakkor több szemtanú is állítja, a pár a lövések előtt veszekedett, ráadásul a pisztoly azon az oldalon volt, ahol a lány feküdt, így viszont hogyan hihette Pistorius, hogy nincs ott? Egyelőre a lövések irányából és helyéből sem sikerült egyértelmű dolgokat kikövetkeztetni.

A vád ma az ellentmondások és főnyomozó bizonytalan vallomása miatt meggyengült, a per csütörtökön délelőtt folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius: a vád szándékos emberölés
Az ügyész szerint Oscar Pistorius négyszer lőtt barátnőjére, Reeva Steenkampba, háromszor pedig el is találta, míg az pretoriai luxuslakásuk fürdőszobájában volt. A paralimpikon elsírta magát a vádak hallatán, akár 25 évet is...
Tovább a teljes cikkhez »