Csak szlovák riválisa előzte meg Parsot

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 27. 12:56
A második legjobb eredménnyel (76,48) jutott a férfi kalapácsvetés szerda esti döntőjébe Pars Krisztián, aki kicsit ráijesztett a magyar szurkolókra, csupán harmadik kísérletre dobta meg az előírt szintet. Németh Kristóf is ott van a legjobb tizenkettőben. Márton Anita finalista súlylökésben, Lukács Máté kiesett négyszáz méteren.


Olimpiai ezüstérmes nehézatlétánk elsőre 74,23 métert dobott, a második dobását még jobban elrontotta, harmadszorra viszont már nem hibázott, két centi híján egy méterrel túldobta a szintet. Ha megint elvétette volna, akkor is folytathatta volna (a 10. helyre lett volna elég), de így a második helyről várhatja a szerda esti küzdelmet az aranyért. A junior Eb-első Németh Kristóf sem kezdett jól, ő is utoljára talált a szint közelébe, 74,28-cal a kilencedik helyen kvalifikálta magát.

Csak a szlovák világranglista-vezető Libor Charfreitag múlta felül Parst, 77,70 méteres volt a délelőtt legjobb dobása.

Súlylőkőnk, Márton Anita is örülhetett, a mezőny második legfiatalabb versenyzőjeként indulva 17,84 méterrel elsőre a 17,50-es szint fölé lökte a súlygolyót. Selejtezőcsoportjában harmadik lett, de a másik kontingensből öten is megelőzték, a nyolcadik eredménnyel jutott a kedd esti döntőbe, ahol a tisztes helytállás lehet a célja.

Lukács Máté kiesett a 400 méteres síkfutás selejtezőjében. A mezőny legfiatalabb indulója futamában a hatodik, utolsó helyen ért célba 47.74 mp-cel.