Amerikai futball, NFL: fölényes pittsburghi győzelem a nyitányon

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 21. 08:18
Egy negyed előnyt adott az 1-9-1-es mérleggel álló Cincinnatinek a Pittsburgh védelme a tengerentúli profi amerikai futball-liga (NFL) 12. játékhetének nyitányán, később azonban rendeződtek az erőviszonyok, és 27-10-re diadalmaskodott a Steelers. A hófúvásban lejátszott mérkőzésen Ben Roethlisberger és a hazaiak elkapósora megállíthatatlan volt


Magabiztos győzelmével továbbra is az AFC Északi csoportjának élén a Pittsburgh Steelers együttese. Az NFL 12. játékhetén péntek esti rangadóján a Vasemberek beidomították a Cincinnati bengáli tigriseit.

Az első negyedben még a vendégek vezettek: Ryan Fritzpatrik irányító egy tízyardos touchdown-passzt lőtt Glenn Holt elkapó kezébe. Az átadás éppen csak elsurant a Steelers védőinek kezei között. (0-6)

Ezután azonban csak a Pittsburgh játszott. Ben Roethlisberger sorozatban adta a látványosabbnál látványosabb passzokat, elsősorban Santiano Holmest vette célba. Ha pedig már kellőképen levédekezte az ellenfél a passzjátékot, megjelent Gary Russel, és szétfutotta a rárontó hazaiakat.

A harmadik negyedben már 20-7-re vezetett a Steelers. A két eredménytelen negyed, illetve Holmes öt elkapásából szerzett 84 yardja annyira frusztrálta a Bengals védőit, hogy nemes egyszerűséggel letakarították az elkapót a pályáról.

Az est fénypontja a negyedik negyedben "Big Ben" 8 yardos kitörése volt, amellyel 26-10-re módosult az állás. Jeff Freed - a hazaiak rúgójátékosa - mértani pontossággal végezte munkáját, így a vége 27-10 lett.

A hétvégén több sorsdöntő meccset rendeznek, ízelítőnek egyelőre ennyit: a Tennessee Titans az idény másik meglepetéscsapatát, a New York Jetset fogadja, a New England Patriots csoportderbit játszik Miamiban, a címvédő New York Giants pedig a 7-3-as mérleggel rendelkező Arizonához látogat.


 

AMERIKAI FUTBALL, NFL, ALAPSZAKASZ,
A 12. JÁTÉKHÉT MÉRKŐZÉSEI:

Magyar idő szerint péntek hajnalban:

Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 27-10

Magyar idő szerint vasárnap

19.00

Baltimore Ravens - Philadelphia Eagles

Cleveland Browns - Houston Texans

Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills

St. Louis Rams - Chicago Bears

Tennessee Titans - New York Jets

Miami Dolphins - New England Patriots

Jacksonville Jaguars - Minnesota Vikings

Dallas Cowboys - San Francisco 49ers

22.05

Denver Broncos - Oakland Raiders

22.15

Atlanta Falcons - Carolina Panthers

Arizona Cardinals - New York Giants

Seattle Seahawks - Washington Redskins

Magyar idő szerint hétfőn

02.15

San Diego Chargers - Indianapolis Colts

Magyar idő szerint kedden

02.30

New Orleans Saints - Green Bay Packers