A kéztörés vette el az aranyesélyt

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 8. 14:03
Tudjuk jól, az életben nincs értelme a „mi lett volna, ha”, kezdetű mondatoknak. A sport világában sincs. De időnként azért felmerül a kérdés: miért sújt valakit a balszerencse, amikor élete nagy lehetősége előtt áll? Ez zakatolhat Pető Krisztián fejében is, aki kézközépcsont-törést szenvedett a múlt heti budapesti karate-világbajnokságon. Mikor? Éppen az elődöntő előtt…


Pedig szépen menetelt a martfűi sportoló, úgy tűnt, senki sem állíthatja meg a kiokusin-vb-n. Pető Krisztián a könnyűsúlyúak mezőnyében négy győzelmet aratott sorozatban, zimbabwei, portugál és két orosz karatékát múlt felül. Végül az elődöntőben az örmény Lasa Kacsapuridze és a már említett sérülés ütötte el a finálétól…

„Három töréstechnikát kellett végrehajtanom, melyek közül az ököllel való törésnél eltört a kézközépcsontom és így kellett megküzdenem a harmadik napon az elődöntőben” – emlékezett vissza „kálváriájára” a magyar versenyző.

Pető Krisztiánt megvizsgálták az orvosok, de csak nagyon indokolt esetben szólhattak volna a főbírónak, hogy eltiltsák a folytatástól.

„Rögzítették a kezemet, Lidocain-injekciót ajánlottak a fájdalmaimra. Ezzel a lehetőséggel azért nem éltem, mert ha teljesen elérzéstelenítik a kezem, akkor semmit sem érzek a küzdelemből. Megállapították továbbá azt is, hogy műteni valószínűleg nem kell. Egy alsó sínt kaptam, melyet géztekerccsel rögzítettek. Bízom benne, hogy hamarosan rendbe jön, bár ebben az évben már nem lesz jelentős esemény, ezért tudom pihentetni is” – tette hozzá a világbajnokság harmadik helyezettje.

A magyar válogatott remekül helytállt a rendkívül népes mezőnyben, két-két arany- és bronzéremmel, valamint három negyedik helyezéssel zárta a tornát.