A Colts túlélte a Jaguárok támadásait

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 19. 09:09
Az NFL 16. fordulójának előrehozott mérkőzésén Floridában a Jacksonville Jaguars az Indianapolis Colts csapatát fogadta. A Colts korábbi Super Bowl-győztes és Pro Bowler irányítója, Peyton Manning nagyszerűen kezdte a meccset, az első 17 passza sorozatban sikeres volt. Csapata mégsem tudott előre haladni, mert a Jaguárok védelme nagyszerűen olvasta a rövid passzjátékokat és sorozatban megállította a vendégek támadóegységét.


A hazaiak quarterbackje, David Garrard ellenben csapata első két támadási lehetőségét TD-re váltotta és így a második negyed elején a Jacksonville már 14-0-ás előnyre tett szert. A vezetést továbbra is a hazaiak őrizték, 17-7-re és 24-14-re is elhúztak, de a Colts piócaként tapadt ellenfelére és nem engedte, hogy a pontkülönbség behozhatatlanná váljon.

 

A közönség tombolva figyelte az esélytelenebb Jaguars szédületes játékát, de a hazaiak védelmének fáradásával a harmadik negyed közepétől megmutatkozott a két csapat közötti tudáskülönbség. Az Indy sikeres támadásai lassan lehűtötték a kedélyeket: Manning nagyszerűen mozgatta elkapóit és az összesen 213 yardot és két TD-t összeszorgoskodó Reggie Wayne - Dallas Clark páros az utolsó negyed közepére 24-24-es döntetlenre hozta a meccset.

 

A mérkőzés végére aztán az Indianapolis támadásban és védekezésben is felőrölte ellenfelét. A meccs egyik legjobbja, a tight end Dallas Clark touchdownja nyitotta a sort, míg a Jaguars ellentámadását a védő Keiwan Ratliff egy 35 yardos  labdaszerzéses (interception) touchdownnal tette semmissé. A 31-24-es vendégvezetés már nem változott, a Jacksonville utolsó támadási lehetőségénél az addig kiválóan játszó irányítót, Garrardot is sikerült a földre vinni, nem engedve, hogy még utoljára előrepasszolja a labdát.

 

Győzelmével a Colts sorozatban hetedszer jutott az NFL rájátszásába, míg a Jacksonville öt győzelemmel és tíz vereséggel várhatja az utolsó alapszakasz-fordulót. A mérkőzés MVP-je, Peyton Manning szinte hibátlanul játszott: 34 passzkísérletéből 29 sikeres volt, 364 yardot és három touchdownt dobott.


NFL, ALAPSZAKASZ:
16. FORDULÓ:
  • Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 24-31 (7-0, 10-7, 7-7, 0-17)