Zolder-krossz: Boom, Boom, Boom!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 26. 16:46
2008 cyclocross-világbajnoka, a mostanság inkább országúton jeleskedő, de nagyon sokoldalú versenyző, Lars Boom bombaformát mutatva nyerte meg a cyclocross világkupa sorozat hatodik állomását.


Belgiumban, a klasszikus zolderi pályán a lehető legrosszabb talaj fogadta a versenyzőket: a hó félig-meddig olvadt, helyenként jeges volt, a nyomok pedig így folyamatosan változtak. Fontos volt a jó rajt, a sok csúszkálás, összeakadás miatt könnyú volt pozíciót veszíteni.

Az első körök után kezdett kirajzolódni, hogy a fizikailag iszonyú erős holland Boom, és a vk-sorozatot vezető belga Niels Albert között dőlhet el az első hely, Sven Nys meghúzódott a mezőnyben, a belga bajnoknak a holnapi Superprestige-futam lesz a fő versenye.

A 3. körtől Boomnak folyamatosan ledobta a láncot a kerékpár a lejtőkön, háromszor is meg kellett állnia emiatt szerelni, de eleinte rögtön le tudta dolgozni az 5-10 másodperces hátrányokat, óriási erő munkálkodott benne, amivel kompenzálta a technikai hibákat.

Kivéve az utolsó láncleesést, melyet követően kerékpárt is cserélt, ekkor Albert előnye már elérte a 20 másodpercet is. Boom azonban nem adta fel, az 5. körben már újra együtt tekertek a belgával, sőt, a 6. körben le is szakította Albertet.

Az izgalmaknak azonban nem volt vége, a 7. kör végén Albert utolsó rohamra szánta el magát, és 15 másodperces hátrányból 2-3 másodpercre jött vissza, azonban egy apróbb megcsúszást követően ez volt a vége, nem tudta jobban megközelíteni a Rabobank versenyzőjét, aki két év szünet után nyert újabb világkupát.

Videó az utolsó körről IDE KATTINTVA

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A cseh vb-esélyes kulcscsontját törte
A tegnapi zolderi cyclocross világkupa-futam borzasztó nehéz pályája komoly áldozatot követelt: Radomir Simunek bukott csúnyát, és kulcscsontját törte, amivel a világbajnokság és a sorozatokban esélyes jó helyezés elúszott a...
Tovább a teljes cikkhez »

EREDMÉNY:
1. BOOM Lars holland RABOBANK 01:08:29
2. ALBERT Niels belga BKCP - POWERPLUS 00:13
3. WELLENS Bart belga TELENET - FIDEA 01:16
4. DE KNEGT Gerben holland RABOBANK-GIANT OFFROAD TEAM 01:45
5. NYS Sven belga LANDBOUWKREDIET 01:55
6. AERNOUTS Bart belga RABOBANK-GIANT OFFROAD TEAM 02:24

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A lófarkas eltekert a dán bajnok gépével
Ne bízz a nagydarab, lófarkas cyclocross-szurkolókban, avagy miért ne tegyél jót a rajongókkal karácsony másnapján…...
Tovább a teljes cikkhez »